NOVI AIWAYS U5

Potpuno električan. Vrhunski opremljen.

DIZAJN

Savršeno pogodan za svakodnevni život

Aiways U5 ne ostavlja prostor za kompromise. To je zato što ovaj električni terenac neprimjetno kombinira izuzetan doseg s mnogo prostora, minimalistički jezik dizajna s impresivnim značajkama i inovativne tehnologije s izravnim rukovanjem.

Bilo da se radi o kratkim gradskim vožnjama ili dugim cestovnim putovanjima, sve što trebate je udobno se smjestiti i odvesti. S Aiways U5 doći ćete do odredišta udobno i isplativo. Potpuno električni U5 pruža užitak u vožnji svakim prijeđenim kilometrom, od početka do ciljanog odredišta. Naručite odmah i iskoristite atraktivne ekološke bonuse za kupnju.

0
Snaga motora 150 kW/204 ks
0
Brzo vrijeme punjenja (min)
0
Doseg (km) / WLTP

EKSTERIJER & EKSTERIJER

Prepoznatljiv vanjski izgled, impresivan interijer

Standardno opremljen U5 ostavit će na Vas dojam uživanja u maksimalnoj udobnosti. Njegov elegantan, ali dinamičan dizajn istovremeno je estetski ugodan i bezvremenski. Interijer se može pohvaliti minimalističkim dizajnerskim stilom i sofisticiranim materijalima.

Pripremite se za različite opcije osvjetljenja, zaslon osjetljiv na dodir kao središnji upravljački element i iznimnu prostranost. U5 je potpuno redefinirao koncept unutarnjeg prostora, dajući više prostora za glavu i stopala, čime je bez konkurencije u ovoj klasi vozila. Nije ni čudo što ćete se u svom spektakularno prostranom U5 osjećati kao u svom novom domu.

Dug 4,68 m, širok 1,87 m, visok 1,7 m. Ovaj automobil s pet vrata nije samo poslastica za oči zbog svoje čiste veličine i pojednostavljene siluete, već i zahvaljujući sofisticiranim detaljima poput ručki na izvlačenje na vratima i aerodinamičnog spojlera – što oboje služi za smanjenje otpora. Štoviše, konektor za punjenje ispod lijevog svjetla nije samo lako dostupan, već je i izuzetno dobro skriven.
LED svjetla u obliku slova L i LED stražnja svjetla, koja su integrirana preko cijelog stražnjeg dijela, sami po sebi privlače pažnju. Zahvaljujući jedinstvenom višeslojnom dizajnu, ona se besprijekorno uklapaju u vanjštinu vozila.
U standardnoj konfiguraciji, 17-inčni aluminijski naplatci premošćuju jaz između automobila i ceste; premium verzija može se pohvaliti dvobojnim 19-inčnim aluminijskim naplatcima s aerodinamički optimiziranim gumama.
Zahvaljujući ugrađenim krovnim nosačima, automobil može primiti do 75 kg dodatne prtljage. Nosači mogu biti u crnoj boji ili odgovarati boji karoserije. Krovni spojler svojim jednostavnim dizajnom osigurava optimalnu aerodinamiku.
U premium verziji, električni se poklopac prtljažnika otvara pritiskom na gumb. Vrata prtljažnika također se mogu otvoriti bez kontakta. Za beskontaktno otvaranje jednostavno zamahnite nogom ispod stražnjeg branika. Kako ne postoji prag za utovar, utovar i istovar lakši su i jednostavniji nego ikad prije.
Svi putnici u premium verziji U5 sjede na kožno presvučenim sjedalima koja osiguravaju stabilno držanje sa svih strana. Vozač se može radovati sjedalu koje se može podesiti u šest smjerova (četiri smjera u slučaju suvozačevog sjedala), a da ne spominjemo lumbalni nosač koji je elektronički podesiv u dva smjera. Tapecirani središnji nasloni za ruke pružaju još veću udobnost, kako sprijeda, tako i straga. Stražnja sjedala mogu se preklopiti u omjeru 60:40. Podizanjem dna prtljažnika moguće je stvoriti ravni odjeljak zapremine 1.543 litre.

A s I-SIZE jedinicama za pričvršćivanje dječje sjedalice, U5 nudi dodatnu sigurnost za najmlađe.

Trodijelni kombinirani zaslon (4,2 ″ / 7 ″ /4,2 ″), nagnut prema vozaču, pruža digitalni sažetak svih ključnih podataka o vozilu, poput stanja napunjenosti akumulatora i nesmetano regenerativno kočenje. A budući da je upravljač, obložen kožom od mikrovlakana, ravan na gornjem i donjem dijelu, vozač u svakom trenutku ima neometan pogled na futurističku ploču s instrumentima. Visina i dubina upravljača također se mogu slobodno prilagoditi vašim zahtjevima.

12,3-inčni LCD zaslon osjetljiv na dodir (1920 x 720 dpi) sa zaštitom od blještavila, odsjaja i mrlja omogućava neposredan i intuitivan pristup zabavi, upravljanju automatskom klimatizacijom, panoramskom krovu i još mnogim drugim funkcionalnostima. Pametni telefoni mogu se jednostavno povezati putem Apple CarPlay-a i njima upravljati putem zaslona osjetljivog na dodir. Štoviše, redovitim bežičnim ažuriranjima i nadogradnjama brojnih funkcija možete pristupiti i putem središnjeg zaslona osjetljivog na dodir.

Premium verzija U5 nudi najveći panoramski krov u svojoj klasi. Svjetlost ulazi kroz površinu koja zauzima dvije trećine krova, zbog čega prostrana unutrašnjost automobila izgleda još veća.
Bilo da se radi o malim ili velikim predmetima, zahvaljujući praktičnom prostoru za pohranu unutar i ispod središnje konzole, na vratima i u dodatnoj ladici, sve se lako može pospremiti i zatim ponovno pronaći. Zahvaljujući zapremini prtljažnika od 432 litre kada je naslon uspravan i 1.555 litara kada je naslon preklopljen. A ako to nije dovoljno, postoji dodatni prostor ispod poklopca prtljažnika. Ovaj prostor ne morate ni koristiti za kablove za punjenje, jer su vam na dohvat ruke ispod haube.

Zahvaljujući dvozonskoj automatskoj klimatizaciji, i vozač i suvozač mogu uživati ​​u željenoj temperaturi, koja se lako može konfigurirati putem središnjeg zaslona osjetljivog na dodir. Na raspolaganju je i podešavanje temperature zraka za putnike na stražnjem sjedištu.
A ako vas uhvati gužva u prometu, automatsku klimu možete ostaviti uključenu, čak i kada je motor isključen.

INOVATIVNE TEHNOLOGIJE

Intuitivno i jednostavno punjenje uz Aiways U5

PUNJENJE

Opremljen za daleka putovanja

Bilo da svaki dan putujete na kratke udaljenosti ili redovito idete na duga putovanja, Aiways U5 ima savršeno rješenje za punjenje. Uskoro ćete primijetiti da je “sporo” punjenje izmjeničnom strujom obično sasvim prikladno.

Praktično napunite svoj Aiways U5 putem kućnog napajanja. Bilo da ste kod kuće, u uredu ili na odmoru, svoj Aiways U5 možete puniti u svim standardnim kućanskim utičnicama od 230 V zahvaljujući ICCB kabelu za punjenje. Preporučujemo da zamolite svog električara da provjeri opskrbu električnom energijom u vašem kućanstvu i provjeri može li podnijeti opterećenje.

Jednostavno uključite svoje vozilo preko noći – baš kao i telefon – i ujutro sjednite za volan svog potpuno napunjenog Aiwaysa U5.

Aiways U5 također je dobro opremljen za putovanja na velike udaljenosti. Što se tiče javnog punjenja, Aiways svojim korisnicima daje pristup mreži od gotovo 500.000 punionica diljem svijeta. Ova mreža uključuje niz punionica velikog kapaciteta (DC) na glavnim prometnim rutama i drugim lokacijama (npr. trgovine, restorani) diljem Europe. S maksimalnom snagom punjenja do 90 kW, na primjer, Aiways U5 se može napuniti od 20 % do 80 % u 35 minuta, čime se njegova energija vraća na odgovarajuću razinu. Na ovaj način, pauze za punjenje na dugim putovanjima u vašem Aiways U5 čak su i kraće od pauze za kavu koju biste ionako uzeli.

Jedna od mogućnosti je planiranje putovanja na velike udaljenosti na isti način kao i za vozilo s motorom s unutarnjim izgaranjem. Dostupne su mnoge stanice za brzo punjenje, što znači da se možete zaustaviti na sljedećoj kad god poželite napuniti automobil ili uzeti pauzu. Alternativno, možete povezati svoj pametni telefon s 12,3 ″ informacijskim zaslonom i unaprijed planirati svoje putovanje pomoću aplikacija kao što je ‘PUMP’. Iskoristite informacije u stvarnom vremenu o pojedinačnim stanicama za punjenje, kao što su njihova precizna lokacija, broj utičnica i status dostupnosti. Sada je moguće planirati putovanje bez brige o praznoj bateriji.

Iako više nećete morati brinuti o cijeni benzina, ostaje jedno pitanje: koliko košta punjenje automobila?

Aiways odabir opskrbljivača električnom energijom prepušta vama. Na taj način možete napuniti svoje električno vozilo kod odabranog dobavljača – na isti način možete odabrati svoju benzinsku postaju. To vam omogućava da odaberete opciju koja vam najviše odgovara.

Aiways U5 kombinira niz aktivnih i pasivnih sigurnosnih sustava kao i prikladne značajke. Standardno se isporučuje s dvanaest ultrazvučnih radara, pet HD kamera, radara s milimetarskim valovima i dvije unutarnje kamere za digitalnu vidljivost. Razni senzori i kamere otkrivaju ceste, vozila, pješake i prepreke – i pomažu u sprječavanju sudara. Štoviše, šest zračnih jastuka i napredniji sigurnosni sustavi pomažu vam u sigurnosti. Putnički prostor udovoljava zahtjevima Euro NCAP-a s pet zvjezdica, dok ostale sigurnosne značajke sprečavaju krađu i pomažu u nuždi. Zbog izuzetno niskog težišta automobila, bočni nagib je smanjen pri upravljanju zavojima. To se odražava u fleksibilnijem i dinamičnijem, ali uvijek potpuno sigurnom načinu vožnje. U5 je spreman za autonomnu vožnju (L2 +).

Pri brzini od 130 km/h senzor provjerava vašu brzinu i prilagođava je vozilima ispred vas.
Na taj način, uvijek je očuvana sigurnosna udaljenost između vozila na cesti.

Asistent za gužvu u prometu olakšava vožnju, posebno u prometnim gužvama. Sustav automatski obrađuje ciklus ubrzanja, kočenja i ponovnog pokretanja, te može rukovati upravljačem, u određenim granicama. Asistent za prometne gužve ostaje aktivan pri brzinama do 120 km/h.

Automatsko kočenje u nuždi upozorava vas na nadolazeći sudar s drugim vozilima, biciklima i pješacima, kako bi se spriječili ili ublažili takvi sudari. Ako vi sami ne zakočite, sistem automatski primjenjuje kočenje s ciljem izbjegavanja ili umanjena sudara.
Korištenjem radara i prednjih kamera, sistem prednjeg sudara otkriva vozila i pješake ispred vas. Ako se vaš automobil približava drugom vozilu ili pješaku brzinom većom od 10 km / h oglasit će se alarm. Također, obavijest će se pojaviti na vašem ekranu, upozoravajući vas da usporite i održavate sigurnu udaljenost.
Pomoć pri zadržavanju smjera pomaže vam da zadržite svoje vozilo u trenutnoj traci. Ako se vaše vozilo nehotice počne prebacivati u drugu traku, sustav će to otkriti pomoću kamera i automatski će ispraviti vaš smjer, prilagoditi kočenje i / ili ubrzanje. Ovaj asistent ostaje aktivan pri brzinama između 60 i 120 km / h te vas također upozorava ako ruke ne držite na volanu duže od 8 sekundi.
Otkrivanje mrtvog kuta pomaže vam pri boljem pregledu prometa, te kada mijenjate traku, upozorava vas na približavanje drugih vozila pomoću zujanja i svjetlosnih upozorenja. Sustav također uključuje upozorenje pri otvaranju vrata ako se vašem automobilu približava drugo vozilo.
ZANIMA VAS AIWAYS U5?

Kontaktirati ćemo vas u najbržem roku