ALFA ROMEO STELVIO QUADRIFOGLIO

Snaga u najboljem obliku

DIZAJN

Savršen spoj tehnologije i snage

Stvoren da bude najbolji u klasi, ističe se po snazi, dinamičnim performansama i sposobnostima upravljivosti te u potpunosti utjelovljuje duh „La Meccanica delle Emozioni” u najčišćem obliku. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio najbolji je u svojoj kategoriji po pitanju performansi: brzini, učinkovitosti i sigurnosti zahvaljujući savršenom omjeru snage i tehnologije. Aluminijski motor izrađen u jednom komadu, 510 KS 2.9 V6 Bi-Turbo, djeluje zajedno sa sustavom pogona na sva četiri kotača Q4. Motor generira 176 ks/l, a ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže za samo 3,8 sekundi. U kombinaciji s automatskim mjenjačem s 8 brzina i u načinu rada „Race”, brzine mijenja u kratkih 150 milisekundi.

MOTORI

Najvažniji dio svega jesu emocije

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio najbolji je u svojoj kategoriji po pitanju performansi: brzini, učinkovitosti i sigurnosti zahvaljujući savršenom omjeru snage i tehnologije. Aluminijski motor izrađen u jednom komadu, 510 KS 2.9 V6 Bi-Turbo, djeluje zajedno sa sustavom pogona na sva četiri kotača Q4. Motor generira 176 ks/l, a ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže za samo 3,8 sekundi. U kombinaciji s automatskim mjenjačem s 8 brzina i u načinu rada „Race”, brzine mijenja u kratkih 150 milisekundi.

Sustav učinkovitog upravljanja cilindrima Alfa Cylinders’ Efficient Management (CEM) i lagane mehaničke komponente, primjerice pogonska osovina od karbonskih vlakana, ono su što modelu Stelvio Quadrifoglio omogućuje pružanje visokih razina učinkovitosti i usklađenost bez premca.

TEHNOLOGIJA

Uvijek povezani

Bilo da se radi o povezanosti s vanjskim svijetom ili vašim automobilom, Alfa Connect Services donosi niz usluga povezivanja karakterističnih za model Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

Prikažite dubinsku analizu važnih podataka o radu vašeg vozila Stelvio Quadrifoglio na svom računalu ili pametnom telefonu.

My Wi-Fi funkcija je u okviru usluga Alfa Connect Service koja stvara bežičnu mrežu u vozilu Stelvio Quadrifolgio koju mogu koristiti svi putnici.

Zaštitite svoje vozilo Stelvio Quadrifoglio rabeći funkciju My Theft Assistance koja u slučaju sumnje na krađu ili neovlašteno kretanje vozila šalje obavijesti izravno u aplikaciju Alfa Connect Mobile.

Uz funkciju My Navigation sljedeća vožnja vozilom Alfa Romeo započet će i prije nego što se ukrcate. Šaljite svoje odredište ili unaprijed odabrane interesne točke izravno sa svog pametnog telefona u Navigator. Tijekom vožnje primajte ažuriranja u stvarnom vremenu o stanju u prometu, vremenskoj prognozi i kamerama za brzinu na cesti pred vama.

Za upravljačem vozila Stelvio Quadrifoglio nikad niste sami. Zahvaljujući funkciji My Assistant možete se povezati s operaterom koji će vam pomoći pri rješavanju hitnih situacija.

Počevši od danas sa svojim vozilom Stelvio Quadrifoglio možete komunicirati sa svakog mjesta. Zahvaljujući funkciji My Remote na svom vozilu brojne radnje možete izvršavati putem pametnog telefona ili pametnog sata, primjerice možete zaključati ili otključati vrata ili uključiti prednja svjetla.

SNAGA U NAJBOLJEM OBLIKU

Elektrokromatski, sklopivi bočni retrovizori s elektroničkim podešavanjem, dostupni i s kućištima od karbonskih vlakana.

TEHNOLOGIJA I SIGURNOST

Savršen omjer 50:50 postignut je zahvaljujući optimalnoj raspodjeli težine koja omogućuje najvišu razinu performansi pogona na stražnje kotače na vozilima s motorom sprijeda.

Bez iznenađenja u zavojima i kod skretanja zahvaljujući novom sustavu ovjesa. Optimizira efekt filtriranja i omogućuje brzo i precizno upravljanje uz visoke razine bočnog ubrzavanja. Stražnja osovina upotrebljava četverozglobni ili poluzglobni sustav za postizanje visokih performansi, užitak pri vožnji i udobnost.

Izvrsni izbori kod dizajna i najnapredniji materijali omogućuju savršeno skladnu raspodjelu težine na dvije osovine, bolji prijenosni omjer i manju sveukupnu težinu kod modela Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. A sve to zahvaljujući iznimno laganom okviru i pogonskoj osovini od karbonskih vlakana.

Dvije mehaničke spojke s elektroničkim upravljanjem omogućuju optimalnu raspodjelu momenta na dvije stražnje poluosovine. Donosi najbolju trakciju i kontrolu, čak i pri velikim brzinama i na svim vrstama cestovnih površina.

Zahvaljujući tehnologiji Q4, sustav pogona na sva četiri kotača iz tvrtke Alfa Romeo objedinjuje maksimalnu sigurnost i povišene performanse. Raspodjela momenta u stvarnom vremenu između prednje i stražnje osovine značajno olakšava posao svakoj osobi za upravljačem jer sustav nadzire uvjete na cesti i trakciju.

Dodatak vašeg pametnog telefona s operacijskim sustavom Android, u potpunosti ugrađen u Infotainment sustav vozila Stelvio Quadrifoglio.

Apple CarPlay vam omogućuje upotrebu aplikacija iPhone putem Infotainment sustava vozila Stelvio Quadrifoglio bez skidanja ruku s kola upravljača.

Povežite svoj pametni telefon putem značajke Bluetooth kako biste pozivali i primali pozive te se koristili funkcijom diktiranja za pisanje ili čitanje tekstova bez skidanja ruku s kola upravljača i pogleda s ceste.

Novi Infotainment sustav vozila Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ima interaktivne widgete, posebno dizajnirane da budu jednostavni, neposredni i intuitivni.

Poboljšani sustav navigacije na modelu Stelvio Quadrifoglio jamči jednostavniji i jasniji prikaz karti i smjerova.

Sustav za zadržavanje u prometnom traku upozorava vozača modela Stelvio Quadrifoglio ako vozilo skrene iz svog prometnog traka i omogućuje korektivnu radnju kao pomoć pri automatskom ispravljanju putanje vozila i za njegovo usmjeravanje nazad u njegov prometni trak.

Sustav za aktivno otkrivanje mrtvog kuta pomaže vozaču pri sprječavanju sudara s drugim vozilima iz okolnih prometnih trakova ispravljanjem upravljača i emitiranjem vidljivih upozorenja u retrovizoru.

Zahvaljujući kombiniranju aktivne regulacije brzine i tehnologije centriranja prometnog traka, sustav za pomoć u prometnoj gužvi samostalno regulira brzinu vozila i udaljenost od drugih vozila ispred. Djeluje i kao pomoć za zadržavanje vozila u njegovu prometnom traku, kako na gradskim ulicama tako i na autocesti.

Inteligentni sustav regulacije brzine kombinira aktivnu regulaciju brzine i sustav za prepoznavanje prometnih znakove kako bi vozaču predložio automatske promjene brzine nakon prepoznavanja prometnih znakova za ograničenje brzine.

Zahvaljujući sustavu za prepoznavanje prometnih znakova vozač modela Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio informira se u stvarnom vremenu o promjenama brzine i pretjecanju na cesti.

Sustav za zadržavanje pažnje vozača analizira kretanja vozila i nadzire vrijeme provedeno za upravljačem kako vozač ne bi previdio svoj umor za dugih putovanja.

ZANIMA VAS STELVIO QUADRIFOGLIO?

Kontaktirati ćemo vas u najbržem roku

UPOZNAJTE I OSTALE ČLANOVE ALFA ROMEO OBITELJI

TONALE

GIULIA

GIULIA QUADRIFOGLIO

STELVIO

STELVIO QUADRIFOGLIO