ALFA ROMEO TONALE

Početak nove Alfa Romeo ere

DIZAJN

Moderan i sportski dizajn 21. stoljeća

Novi Tonale označava ulazak marke Alfa Romeo u svijet elektrifikacije, sa specifičnim rješenjima stvorenim kako bi se poboljšao njezin DNK. Dizajn koji kombinira stilske značajke Alfa Romea, reinterpretirane u ime modernosti i funkcionalnosti, s karakteristikama talijanskog dizajna. Bočna linija, inspirirana modelom Alfa Romeo GT, prenosi senzualnost i atletizam u karoseriju automobila. Na prednjoj strani ističe se lebdeći odbojnik, a potpuna LED prilagodljiva Matrix 3+3 prednja svjetla stvaraju nepogrešiv potpis dosljedan najčišćoj Alfa Romeo DNK. “Teledial” naplatci od lake legure od 20” s dizajnom koji na moderan način reinterpretira temu perforiranog “telefonskog brojčanika” kultnih automobila iz 1960-ih, poput modela 33 Stradale. Stražnja svjetla tvore sinusnu krivulju koja u potpunosti obavija stražnji dio automobila, čineći ga uistinu jedinstvenim i prepoznatljivim svjetlosnim potpisom. Talijanska zastava na bočnim retrovizorima čini Tonaleove korijene jasnim i svjetski prepoznatljivim.

MOTORI

U svijetu ekskluzivni NFT digitalni certifikat

S modelom Tonale predstavljena je tehnologija nezamjenjivih tokena (NFT), prava inovacija u automobilskom sektoru. Alfa Romeo je prvi proizvođač automobila koji povezuje automobil s NFT digitalnim certifikatom. Na temelju Blockchain tehnologije, NFT može registrirati podatke o vozilu, radi generiranja povjerljive i nepromjenjive evidencije o radnom vijeku vozila. Na tržištu rabljenih automobila, NFT certifikat predstavljat će dodatni izvor kredibiliteta na koji vlasnici ili trgovci mogu računati.

Tonale debitira s novim 4-cilindričnim 1,5-litrenim turbo benzinskim motorom koji razvija 130 KS i 240 Nm najvećeg okretnog momenta, uparenim s integriranim 48 V “”P2″” elektromotorom s 15 kW i 55 Nm i ekskluzivnim 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Alfa Romeo Tonale pruža autentično “”hibridno iskustvo”” koje spaja vrhunske performanse s visokom učinkovitošću, svestranošću i udobnošću.

Zapravo, njegov sportski Alfa Romeo DNK je poboljšan brojnim hibridnim značajkama, poput: “”Silent Start””, za pokretanje vozila isključivo pomoću električnog motora. “”Electric Drive””, za vožnju s električnim motorom samo u situacijama kao što su prometne gužve ili manevri parkiranja. “”Energy Recovery””, za obnavljanje energije tijekom usporavanja i kočenja. “”e-Boosting”” režim koji koristi električni motor za podršku benzinskom motoru, optimizirajući njegovu radnu točku i povećavajući okretni moment na kotaču. I mnogo više.

Hibridni VGT od 160 KS opremljen turbopunjačem promjenjive geometrije, uparen sa 7-stupanjskim Alfa Romeo TCT mjenjačem s dvostrukom spojkom i 48 V “P2” električnim motorom s 15 kW i 55 Nm, omogućuje 1,5-litrenom benzinskom motoru da pokreće kotače čak i kada je motor s unutarnjim izgaranjem isključen. Alfa Romeo se odlučio za ovo tehničko rješenje kako bi ponudio autentično elektrificirano iskustvo. Mjenjač omogućuje pokretanje i vožnju u električnom načinu rada pri malim brzinama i pri parkiranju i krstarenju, osiguravajući tipične performanse benzinskog motora, ali s potrošnjom (plin + električni) usporedivom s dizelskim motorom, s iznimno linearnom isporukom snage i doista briljantnim ubrzanjem.

TEHNOLOGIJA

Uvijek povezani

Nove Alfa Connect usluge imaju puno značajki koje jamče najsigurnije i najpovezanije iskustvo. Mobilna aplikacija My Alfa Connect stavlja novi Tonale u dlan vaše ruke. Nove usluge omogućuju jednostavno upravljanje vašim novim modelom Tonale gdje god se nalazili.

Novi Alfa Romeo Tonale opremljen je ugrađenim značajkama glasovnog asistenta Amazon Alexa, kako biste se osjećali kao da nikada niste napustili vaš dom. Možete ga koristiti izravno iz kokpita, bez skretanja pažnje sa ceste, za dodavanje artikala na svoj popis za kupnju, za traženje prijedloga o obližnjim zanimljivim mjestima ili za upravljanje svojim domotičkim sustavima, za upravljanje svjetlima, grijanjem i svim ostalim povezanim uređaji.

Svojim vozilom možete upravljati i nadzirati ga iz kućne govorne usluge Amazon Alexa. Samo zatražite primanje ažuriranja u stvarnom vremenu o statusu vašeg vozila, napunjenosti i razini goriva, najnovijoj lokaciji automobila i još mnogo toga. Nadalje, novi Tonale je spreman ponuditi uslugu dostave automobila**. Zahvaljujući ovoj usluzi, možete odabrati vozilo kao mjesto za dostavu paketa koje očekujete, otključavanjem vrata i puštanjem dostavne službe da ih ostavi u autu, sve u potpunoj sigurnosti.

*Amazon, Alexa i svi povezani logotipi su zaštitni znakovi Amazon.com, Inc. ili njegovih podružnica. Glasovna usluga Alexa dostupna je samo na radiju s Nav sustavom.
** Sljedeća dostupnost

Interakcija s vašim vozilom čak i izdaleka putem pametnog telefona, pametnog sata i glasovnog asistenta. Daljinske operacije omogućuju vam da kontrolirate jesu li vrata i prtljažnik vašeg Tonalea otvoreni ili zatvoreni, da zaključate i otključate vrata i upalite svjetla kako biste pronašli svoj automobil na parkiralištu.

Zahvaljujući Vehicle Finder funkciji, možete vidjeti gdje ste parkirali svoj Tonale i poziciju u stvarnom vremenu putem mobilne aplikacije My Alfa Connect, sa Eco Score, poboljšat ćete svoj stil vožnje. Osim toga, ako imate kućnog asistenta, možete poslati upute i dobiti informacije o vozilu iz kuće.

Interakcija s vašim vozilom čak i izdaleka putem pametnog telefona, pametnog sata i glasovnog asistenta. Daljinske operacije omogućuju vam da kontrolirate jesu li vrata i prtljažnik vašeg Tonalea otvoreni ili zatvoreni, da zaključate i otključate vrata i upalite svjetla kako biste pronašli svoj automobil na parkiralištu.

Zahvaljujući Vehicle Finder funkciji, možete vidjeti gdje ste parkirali svoj Tonale i poziciju u stvarnom vremenu putem mobilne aplikacije My Alfa Connect, sa Eco Score, poboljšat ćete svoj stil vožnje. Osim toga, ako imate kućnog asistenta, možete poslati upute i dobiti informacije o vozilu iz kuće.

Paket My Car pomaže vam pratiti opće zdravlje i status vašeg modela Tonale u bilo koje vrijeme i s bilo koje lokacije. Provjerite razinu goriva, brojač kilometara i primajte direktne obavijesti za održavanje ili popravak vašeg modela Tonale izravno iz infotainment sustava, mobilne aplikacije My Alfa Connect, pametnog sata, glasovnog asistenta ili s internetskog web portala.

My Alert je opcijska usluga koja se može kupiti na web portalu My Alfa Connect, te koja će vam poslati obavijest u aplikaciju, u slučaju sumnje na pokušaj krađe vašeg modela Alfa Romeo Tonale ili pokušaja odvlačenja bez odobrenja. U slučaju krađe, možete se obratiti izravno posebnom centru za pomoć. Nakon prijave policiji, sustav će aktivirati praćenje i prenijeti položaj vozila.
Primite informacije u stvarnom vremenu o prometu, vremenu i kamerama za brzinu tijekom bilo kojeg putovanja. My Navigation usluga također uključuje traženje parkirališta i benzinskih postaja, te mapiranje dinamičkog raspona kako biste bili sigurni da uvijek imate goriva kako bi stigli tamo gdje trebate ići. Sve karte će se automatski ažurirati “online”.
Poboljšajte svoje internetsko iskustvo uz opcijsku uslugu My Wi-Fi koju pokreće UBIGI. Aktivirajte usluge kako bi 8 uređaja bilo stalno povezano s 4G LTE Wi-Fi pristupnom točkom. Kada se aktivira, povežite svoj Tonale s Amazon Alexa Voice Service* za interakciju sa pametnim kućnim uređajima, puštanje glazbe, pronalaženje točke interesa i slanje adrese izravno u vaš infotainment sustav.

*Amazon, Alexa i svi povezani logotipi su zaštitni znakovi Amazon.com, Inc. ili njegovih podružnica. Glasovna usluga Alexa dostupna je samo na radiju uz Navi.

IZNIMNO SPORTSKE ZNAČAJKE

Talijanska zastava na bočnim retrovizorima čini Tonaleove korijene jasnim i svjetski prepoznatljivim.

TEHNOLOGIJA I SIGURNOST

Najbolje upravljanje u klasi

Prirodan i instinktivan, precizan i direktan, Tonale predvodi C-SUV segment s najizravnijim omjerom upravljanja, 13,6. U kombinaciji s naprednim sustavima ovjesa prednjih kotača, redefinira osjećaj kakav bi SUV trebao pružati na cesti. Tonale ima još jednu prepoznatljivu Alfa Romeo osobinu: potpuno aluminijske, monoblok, polugice mjenjača na stupu upravljača.

Izvrstan balans težine između prednje i stražnje osovine, specifičan za tradiciju konstrukcije marke Alfa Romeo, vozačima modela Tonale osigurava neusporedivu razinu užitka u vožnji. Točnije, izvedbe Tonale opremljene pogonom na prednje kotače koriste izvrsnu ravnotežu masa za optimizaciju isporuke okretnog momenta na podlogu i upravljanja u zavojima; a to je dodatno naglašeno u verziji s pogonom na sve kotače Q4 gdje je okretni moment dostupan na podlozi za svaku osovinu.

Alfa Romeo Tonale jedini je model u svom segmentu koji je opremljen najsuvremenijim “”brake by wire”” sustavom kočenja, poznatim kao IBS. Inovacija i performanse, mehanika i elektronika, sve zajedno osigurava bržu reakciju kočnice na cesti i najbolji osjećaj pritiskanja papučice kočnice. Ovaj sustav vam omogućuje maksimalnu regeneraciju energije uz nulte vibracije i skraćeni zaustavni put.

Ukupni učinak kočenja poboljšan je usvajanjem fiksnih Brembo kočionih čeljusti, sa 4 klipa i samoventiliranim diskovima sprijeda i punim diskovima straga, što doprinosi poboljšanoj učinkovitosti kočenja.

Potpuno novi Tonale sadrži najnovija rješenja u evoluciji inteligentnih sustava ovjesa. “”Dual Stage Valve”” sustav u milisekundama se prilagođava uvjetima na cesti i ponašanju u vožnji.

Odaberite između Comfort ili Sport načina rada, i doživite kako poseban ventil i klip neovisno reguliraju elektroničke amortizere. Ova dva načina rada ovjesa mogu se odabrati unutar tri načina vožnje, Advanced Efficiency i Normal with Comfort, za uglađeniju vožnju na svim cestama. Nasuprot tome, način vožnje Dynamic kalibrira sportski ovjes za bolje upravljanje kroz zavoje i poboljšani sportski osjećaj.

Izvedbe modela Tonale s pogonom na prednje kotače standardno dolaze s Alfa Romeo elektroničkim samoblokirajućim diferencijalom kako bi se jamčilo savršeno prijanjanje za uglađenu vožnju, naglašavajući agilnost i sportski karakter ovog automobila, uz daljnji pozitivan učinak u smislu sigurnosti. Ugrađen u DNA selektor, sustav u kombinaciji s prednjim MacPherson ovjesom, osigurava sportsku i učinkovitu dinamiku vožnje kontroliranjem stabilnosti vozila i preusmjeravanjem snage na kotače prilikom ubrzanja u zavojima. Sustav također pruža veću kontrolu na skliskim površinama, te uvelike smanjuje efekt podupravljanja, prenoseći moment s unutarnjeg na vanjski kotač, kako bi se osiguralo uzdužno ubrzanje i posljedično bolje držanje ceste.

Nadzor mrtvog kuta nadzire mrtve kutove tijekom vožnje, vizualno upozoravajući vozača u bočnim osvrtnim zrcalima kada je drugo vozilo u njegovom mrtvom kutu. Detekcija stražnjeg poprečnog prometa je aktivirana dok je Tonale u položaju za vožnju unatrag te pomaže pri napuštanju parkirališnih mjesta i drugim situacijama smanjene vidljivosti. Upozorava vozača kada se objekt bočno približi vozilu.

Nudi sveobuhvatan pogled na okolinu automobila na 10,25” zaslonu osjetljivom na dodir s dinamičkom mrežom. Sa četiri kamere visoke razlučivosti smještene u prednjoj maski, osvrtnim zrcalima i vratima prtljažnika te 12 senzora, omogućuje lakše parkiranje i manevriranje u uskim prostorima.

Lane Control sustav kontrolira bočno kretanje automobila kako bi zadržao vozilo unutar vozne trake. Kombinira funkcije upozorenja o napuštanju vozne trake i pomoći pri zadržavanju vozne trake.

Sustav za prepoznavanje prometnih znakova koristi ugrađenu kameru za prepoznavanje prometnih znakova, prikazujući ih na zaslonu i upozorava vozača o trenutnom ograničenju brzine. Inteligentna kontrola brzine (ISC) predlaže vozaču da prilagodi svoju brzinu detektiranom ograničenju brzine. Ako vozač prihvati, tempomat će se automatski prilagoditi.

Autonomno kočenje u nuždi s prepoznavanjem sudionika u prometu sustav je koji koristi prednju kameru modela Tonale kako bi vizualno i zvučno upozorio vozača na vozilo ili pješake i bicikliste ispred vozila. Ako se vozač ne može zaustaviti na vrijeme, vozilo samostalno koči kako bi izbjeglo ili ublažilo posljedice sudara.

Ovaj sustav može otkriti početne znakove umora praćenjem bočnog kretanja vozila i interakcije vozača kako bi osjetio mogući umor. Detektira li umor, sustav emitira zvučne signale i prikazuje vizualna upozorenja i savjetuje vozaču da napravi stanku.

Sustav je u stanju otkriti prisutnost objekta na stražnjem sjedalu kada se otvore stražnja vrata na početku svakog ciklusa pokretanja. Kada je automobil isključen, sustav upozorava i podsjeća vozača na prisutnost objekta.

ZANIMA VAS TONALE?

Kontaktirati ćemo vas u najbržem roku

UPOZNAJTE I OSTALE ČLANOVE ALFA ROMEO OBITELJI

TONALE

GIULIA

GIULIA QUADRIFOGLIO

STELVIO

STELVIO QUADRIFOGLIO