FIAT ELEKTRIČNI 500 LA PRIMA

Tehnološki naprednija legenda

Stil i udobnost

Dobrodošli u novi električni Fiat 500 »la Prima« i u potpuno novu mobilnost koja je tehnološki naprednija, održivija i jednostavnija za upotrebu, potpuno u stilu Fiata. Novi električni Fiat 500 »la Prima« zadržava sve svoje legendarne značajke, ali je sada tiši i ekološki prihvatljiviji.

Elekrična vožnja

Očuvanje planeta i unošenje lakoće u svakodnevnu vožnju dio je naše misije. Zato je novi Fiat 500 »la Prima« izgrađen na potpuno novoj 100% električnoj bazi, osmišljenoj za sljedeće desetljeće. Električni Fiat 500 »la Prima« nudi tri načina vožnje: Normal, Range i Sherpa, koji omogućuju prebacivanje prema stilu vožnje.

Predviđen doseg pokriva vaša svakodnevna kretanja gradom: odlazak na posao, u teretanu i natrag kući jer on za novi model 500 »la Prima« iznosi do 320 km. A kad se upotrebljava samo za gradsku vožnju, doseg na potpuno novom modelu 500 »la Prima« povećava se do 458 km uz impresivne performanse za gradsku vožnju.

Način rada „Sherpa” pametna je postavka za vožnju i uštedu energije koja vam pomaže da stignete na odredište dok istodobno optimizira parametre automobila. Primjerice, mobilni punjač, klimatizaciju, ograničenje brzine ili ubrzavanje.

Potpuno novi model 500 »la Prima« u izvedbi može se brzo puniti pri visokih 85 kw, što omogućuje punjenje do jednog cijelog dana vožnje tijekom stanke za kavu: 5 minuta punjenja za doseg od 50 km. Razina napunjenosti baterije od 80% postiže se za 35 minuta. Budući da je u osnovnoj opremi vozila, brzo punjenje možete upotrebljavati na bilo kojoj javnoj stanici za brzo punjenje zahvaljujući 3 priložene vrste kabela.

Potpuno novi model 500 »la Prima« jedan je od prvih električnih automobila koji nudi novo iskustvo vožnje upotrebom desne papučice i za ubrzavanja i za usporavanje. Svaki put kad vozač makne nogu s papučice automobil usporava i pritom pretvara i obnavljanja kinetičku energiju za proizvodnju električne energije za punjenje baterije.

Punjenje kod kuće nikad nije bilo jednostavnije. Uz pomoć standardnog kabela svoj novi model 500 »la Prima« možete priključiti na bilo koju utičnicu, što znači da možete puniti do 3 kW izvan svog doma, na odredištu.

Dodatni sustav easyWallbox posebno je dizajniran isključivo za grupaciju FCA, za stvaranje osobne točke punjenja kod kuće. Na bazi tehnologije „Plug & Play” bez potrebe za profesionalnom ugradnjom i s Bluetooth mogućnosti povezivanja za postavljanje i provjeru radnih parametara. Sustav easyWallbox ima senzor za dinamično upravljanje energijom (eng. Dynamic Power Management (DPM)) koji sprječava nestanke struje u kući, a ako ga nadogradite na sustav od 7,4 kW (s profesionalnom ugradnjom), vaš novi model 500 »la Prima« napunit će se za za manje od 4 sata*.

*Vremena punjenja 15 – 80 % SoC.

Connected Wallbox napredno je rješenje za punjenje kod kuće s mogućnosti daljinskog povezivanja koje radi i na trofaznom priključku, do 11 kW. Uz Connected Wallbox sesije punjenja možete pokretati i kontrolirati putem značajke Bluetooth, Wi-Fi i 4G/3G mreže, možete znati tko se sustavom koristi, zakazati punjenje radi optimizacije troškova i još puno toga. Uslugu ugradnje pruža grupacija FCA putem svog odabranog partnera.

Tehnologija i sigurnost

Novi električni Fiat 500 “la Prima” opremljen je najnaprednijim ADAS sustavima za autonomnu vožnju 2. razine: automatski ubrzava, održava sigurnu udaljenost, drži vas unutar trake, čita prometne znakove i upozorava na ograničenja brzine kao potpuno autonomni automobil – kako se kaže – suvozač.

Suvozač kojem možete vjerovati i koji je uvijek na vašoj strani: potpuno novi model 500 “la Prima” prvi je maleni električni automobil s mogućnosti autonomne vožnje razine 2 (ADAS), što znači vrhunsku razinu sigurnosti za mobilnost po gradu.

Vozite bez da brinete o puno toga. Kao prvo, potpuno novi model 500 »la Prima« očitava prometne znakove i predlaže vam brzinu kojom ćete voziti na određenoj cesti. A nakon što postavite brzinu i razmak putem tipke na upravljaču, sustav automatski drži razmak od vozila ispred vas (pri brzini većoj od 30 km/h) i zaustavlja se kad je to nužno zbog uvjeta u prometu. Baš kao i pravi suvozač, uvijek je na vašoj strani.

Putujte s užitkom i bez stresa: kad vozite brzinom većom od 60 km/h, potpuno novi model 500 »la Prima« prepoznaje linije prometnog traka i automatski zadržava automobil na sredini vašeg traka, čineći vašu vožnju sigurnijom.

Budite opušteni i pri malenim brzinama: više nećete nehotično naletjeti na automobil ili ciglu. Pri brzini manjoj od 13 km/h, parkirni senzori s kutom vidljivosti od 360° s kompletom od 11 senzora postavljenih na prednjem, bočnom i stražnjem dijelu maske potpuno novog modela 500 »la Prima«, detektiraju sve prepreke oko vozila i obavještavaju vozača o udaljenosti od prepreke straga.

Zaboravite na mrtvi kut: pri bržoj vožnji, između 15 km/h i 140 km/h, potpuno novi model 500 »la Prima« ima ultrazvučne senzore koji detektiraju objekte u mrtvom kutu s obje strane automobila i iza njega te vas upozoravaju o njihovoj prisutnosti putem zvučnog i svjetlosnog signala na bočnim retrovizorima.

Držite sve na oku, čak i ono iza vas. Kamera za vožnju unatrag emitira sliku visoke razlučivosti, jasnu i oštru, svega što se nalazi iza automobila na zaslonu Infotainment sustava u potpuno novom modelu 500 »la Prima«. Slika se projicira s dinamičkim prikazom linija, a grafika na središnjoj liniji prilagođava linije putanje kako se zakreće upravljač kako bi kupac lakše mogao odrediti udaljenosti.

Još više sigurnosti za vas i sve ostale sudionike u prometu: potpuno novi model 500 »la Prima« koči automatski kako bi izbjegao ili ublažio posljedice sudara s vozilom ispred vas, pješakom ili biciklistom pri brzini do 130 km/h. Automobil prvo samo upozorava vozača zvučnim i vizualnim upozorenjem na ploči s instrumentima, a ako vozač ne reagira, sustav koči vozilo i tako pomaže pri izbjegavanju i smanjenju posljedica neizbježnog sudara.

Umor više neće biti problem: potpuno novi model 500 »la Prima« pomaže vam da ne zaspite za upravljačem. Sustav otkriva znakove umora nadziranjem bočnih pomaka vozila i savjetuje vas kada uzeti stanku. Prikazuje vizualno upozorenje na ploči s instrumentima i emitira zvučno upozorenje.

Vozite sigurno i jednostavnije u svom prometnom traku: potpuno novi model 500 »la Prima« pomaže vam da ne prijeđete nehotično linije prometnog traka i zadržava vas u vašem prometnom traku aktivnim djelovanjem na upravljač, štiteći tako vas i druge od opasnosti. Kad funkcija detektira da vozilo nehotično izlazi iz svog prometnog traka, upozorava vozača putem vizualnih, zvučnih i impulsnih signala odašiljanjem vibracija na upravljač kako biste ga pravilno zakrenuli.

Uvijek uz vas, a posebice u hitnim slučajevima. U slučaju teške nesreće s otvaranjem zračnih jastuka, automatski poziv hitnim službama iz novog modela 500 »la Prima« upućuje se izravno iz namjenskog sustava u vozilu na broj europskih hitnih službi 112. Uz poziv sustav odašilje i vaš položaj i status vozila za brži dolazak hitnih službi. Isto tako, tipka SOS lako je dostupna ispred unutarnjeg retrovizora za brzo primanje pomoći kad je to potrebno.*

*Sustav se aktivira samo u slučaju teške nesreće i otvaranja zračnih jastuka.

 

OPREMITE SVOJ NOVI ELEKTRIČNI FIAT 500 “LA PRIMA”

Dodaci su dizajnirani kako bi savršeno odgovarali kreativnom dizajnu modela i olakšali korisniku upotrebu električnog vozila.

Dizajn i komfor

PANORAMSKI KROVNI OTVOR

Uživajte u otvorenom pogledu na nebo i prirodu oko sebe svaki puta kad se vozite.

LED SVIJETLA

Potpuna LED svjetla s „Infinity” potpisom pružaju jasan pregled nad cestom.

LED BOČNE STRELICE

Detalj nadahnut esencijalnim stilom modela Fiat 500 iz 57-e.

REDIZAJNIRANA ELEKTRIČNA KVAKA

Dovoljno je pritisnuti ugrađenu meku tipku za otključavanje vrata i udobno se smjestiti u automobil.

17″ KOTAČI OD LAKE LEGURE

Ikonski od glave do pete, 17-inčni kotači od lake legure imaju dvobojnu, dijamantnu završnu obradu.

POSEBNA OZNAKA

Zato što je prvi električni automobil koji je proizvela tvrtka Fiat definitivno nešto za pamćenje.

KAMENČIĆ KAO KLJUČ

Elegantni privjesak s elektroničkom jezgrom u oplati nalik na kamenčić izrađen od biološkog materijala Durabio.

PLOČA S INSTRUMENTIMA

Maska ploče s instrumentima presvučena eko kožom: promjena smjera prema održivijoj budućnosti.

DOŽIVLJAJ NOVOG PROSTORA

Revolucija u unutrašnjosti uklanjanjem središnjeg tunela, što vozilo čini prostranijim i udobnijim.

EKO KOŽA S MONOGRAMOM

Sjedala od eko kože, s utisnutim Fiat monogramom, brojnim opcijama namještanja i s regulacijom u 6 smjerova. Novi dizajn sjedala svojom elegancijom i udobnošću savršeno je usklađen s održivijom inovacijom.

10,25” ZASLON S NAVIGACIJOM

Slušajte glazbu, navigirajte, povezujte uređaje. Pametno sučelje na 10,25” dodirnom zaslonu, brzo Bluetooth povezivanje, kompatibilno sa žičanim sustavima: ultimativno iskustvo za informiranje i zabavu.

IKONSKI ZAŠTITNI ZNAK

Poseban logotip s klasičnim znakom modela 500 zauzeo je svoje mjesto na upravljaču, drugačijeg je oblika i podsjeća na samu stilsku esenciju modela Fiat 500 iz 57-e s dvokrakim upravljačem.

POVEZIVOST

Informativno-zabavni sustav Cinerama

Potpuno novi sustav Cinerama Infotainment novog modela Fiat 500 »la Prima« sa jarkim zaslonom od 10,25″ uvijek je jasno prikazan pred vašim očima. Iznimno brzo Bluetooth uparivanje povezuje sve pametne telefone u automobilu za manje od 5” od otvaranja vrata. Sustav ima intuitivno i korisnički prilagodljivo sučelje koje se lako koristi, a putem kojeg vozači mogu sami zadati izgled zaslona prema svojim željama.

Novi sustav Cinerama Infotainment isporučuje se s integriranom platformom za navigaciju koja će vam postati partner u vožnji na svim putovanjima. Sustav vozačima prikazuje ažurne informacije o stanju u prometu s osvježavanjem svakih 30 sekundi, uključujući gustoću prometa, pozicije kamera za nadzor brzine, stanice za punjenje električnih vozila te informacije o vremenskoj prognozi na odredištu. Navigacija s 3D kartama može se prikazati i na 7” digitalnom zaslonu na ploči s instrumentima. Za najjednostavniju interakciju sustav prepoznavanja glasa omogućuje vam interakciju s automobilom izgovaranjem riječi „Pozdrav, Fiat”. Možete bežično povezati svoj pametni telefon i projicirati svoje omiljene aplikacije na zaslonu. Novi model 500 »la Prima« ima i bežični punjač za mobilne telefone kako biste uvijek bili povezani i mogli puniti svoj uređaj.

Povežite svoj iPhone s Uconnect™ 10,25″ zaslonom i upravljajte sustavom Apple CarPlay putem glasovnog upravljanja Siri ili putem dodirnog zaslona. Bežični Apple CarPlay sigurniji je i pametniji način za upotrebu uređaja iPhone u automobilu. Omogućuje vam navigaciju, telefoniranje, slanje i primanje poruka te slušanje glazbe sa servisa Apple Music, audioknjiga ili podcasta, a sve to bez skretanja pozornosti s ceste. Saznajte koji su uređaji podržani.

*CarPlay, iPhone i Siri registrirani su zaštitni znaci tvrtke Apple Inc.

Potpuno novi model 500 »la Prima« kompatibilan je i sa sustavom Android Auto™ i može se bežično povezati (s kompatibilnim telefonima). Nakon što svoj pametni telefon povežete s automobilom, u aplikaciji će se prikazati korisnički prilagodljivo sučelje na Uconnect™ 10,25″ zaslonu. Možete upravljati glazbom i kontaktima, a zahvaljujući servisu Google karte možete istraživati karte i saznati stanje u prometu u stvarnom vremenu, a sve to izravno s dodirnog zaslona i bez ugrožavanja sigurnosti.

Google, Google Play, Android Auto zaštitni su znakovi tvrtke Google LLC.

Za upotrebu značajke Android Auto na zaslonu u automobilu potrebno vam je vozilo kompatibilno sa značajkom Android Auto, i Android telefon koji radi na operacijskom sustavu 5.0 ili novijem te aplikacija Android Auto.

Za upotrebu bežičnog sustava Android Auto Wireless bit će vam potrebno i nešto od sljedećeg:
– Bilo koji pametni telefon sa sustavom Android 11.0 i Wi-Fi mreža od 5 GHz. U zemljama članicama Europske unije pametni telefoni moraju ispunjavati dodatne zakonske propise za upotrebu Wi-Fi mreže od 5 GHz u automobilu.
– Pametni telefon Google ili Samsung sa sustavom Android 10.0.
– Telefon Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 + ili Note 8 sa sustavom Android 9.0.

Saznajte koji su uređaji podržani.

My eCharge korisnicima potpuno novog modela 500 »la Prima« omogućuje ulazak u svijet usluga za upravljanje električnim punjenjem. Uz aplikaciju Fiat možete jednostavno pronaći javne stanice za punjenje u blizini i pristupati značajkama za punjenje, plaćanje i praćenje povijesti punjenja. Kod kuće vam omogućuje brz pristup privatnom sustavu Wallbox te, zahvaljujući upravljanju na daljinu, maksimalno iskorištavanje povezanog sustava Wallbox.

My Assistant čuva vašu sigurnost gdje god krenuli. Potpuno novi model 500 »la Prima« omogućuje i upućivanje hitnih poziva putem stropnog svjetla kako bi se kontaktiralo s posebnim pomoćnikom ili službom za pomoć na cesti izravno iz vozila putem dodirnog zaslona ili aplikacije FIAT.

*Hitni pozivi nisu dostupni s dodirnog zaslona u vozilu ni putem aplikacije FIAT.

Uz My Remote možete locirati položaj potpuno novog modela 500 »la Prima« izravno sa svog pametnog telefona. A to nije sve. Putem mobilne aplikacije možete zaključavati i otključavati vrata, provjeriti razinu napunjenosti te zakazati vrijeme uključivanja klima-uređaja i punjenja vozila. Osim toga, uz uslugu glasovnog pomoćnika „At-Home Digital Assistant” s potpuno novim modelom 500 »la Prima« možete komunicirati na daljinu.

Pitate li se što se dešava ispod poklopca motora? Ne brinite, uz My Car možete dobiti informacije o statusu svog automobila u stvarnom vremenu. Tlak zraka u gumama, brojač kilometara, novosti o održavanju: samo otvorite aplikaciju FIAT ili informacije provjerite izravno na zaslonu radija. Potpuno novi 500 »la Prima« nema ništa za skrivanje.

Dolazak na odredište nikad nije bio jednostavniji. Uz My Navigation možete podijeliti odredište iz svoje aplikacije FIAT i svog vozila jednostavnim dodirom. Na zaslonu Infotainment sustava vašeg potpuno novog modela 500 »la Prima« odmah se prikazuje vaše odredište, stanje u prometu uživo, vremenska prognoza, obavijesti o kamerama za bilježenje prekoračenja brzine i stanice za punjenje. Vaše se karte neprekidno bežično ažuriraju, u pozadini bez ometanja.

Uz My Wi-Fi osjećat ćete se udobno kao kod kuće. Uz uslugu My Wi-Fi potpuno novi model 500 »la Prima« postaje WI-FI hotspot na koji možete povezati do 8 uređaja. Zahvaljujući besplatnom probnom razdoblju vi i vaši suputnici možete surfati po mreži, slušati i gledati sadržaje.

Potpuno novi 500 »la Prima« jedno oko uvijek drži otvoreno. U nesretnom slučaju kad se javi problem na vašem automobilu, odmah ćete primiti push obavijest putem aplikacije FIAT. U slučaju krađe ova vas usluga povezuje s operaterom i vaš se automobil prati kako bi se pomoglo policiji pri njegovu pronalaženju.

Dodaci

EASYWALLBOX

Najbrži i najjednostavniji način za punjenje vašeg novog modela 500 »la Prima« kod kuće.

CONNECTED WALLBOX

Punjenje putem daljinskog povezivanja: radi s Wi-Fi mrežom Wi-Fi, 4G/3G i putem Bluetooth-a.

PAKET OPREME D-FENCE

Sadrži filtar za odzračivanje putničkog prostora koji filtrira gotovo 100% alergena i prašine, pročišćivač zraka s HEPA filtrom koji uklanja do 98% i UV lampa koja uklanja do 99% bakterija.

ODLAGANJE

Središnji tunel s novim modularnim organizatorom možete prilagoditi ovisno o tome koliko vam je prostora potrebno. Dostupne su vam dvije opcije: Base Organizer i Multi Basket.

PRILAGODBA SVJETLA

Zaštita unutrašnjosti, uz dodatni dašak elegancije i ambijentalnog svjetla zahvaljujući osvijetljenoj ploči praga vrata.

KABELI I ORGANIZATOR

Dostupni su vam načini rada s 2 i 3 kabela za punjenje, dobro organizirani u prtljažniku zahvaljujući kalemu za namatanje kabela.

ZANIMA VAS ELEKTRIČNI FIAT 500?

Kontaktirati ćemo vas u najbržem roku

UPOZNAJTE SVE ČLANOVE FIAT OBITELJI

FIAT 500e

FIAT 500e Cabrio

FIAT 500

FIAT 500 Cabrio

FIAT 500 X

FIAT Panda

FIAT Panda Cross

FIAT Tipo

FIAT Tipo Cross

FIAT Station Wagon