FIAT TIPO

Svakodnevni život po svom

Stil i udobnost

Od sada više ne morate odlučivati ​​između udobnosti i stila. S novim Tipo modelom dobivate oboje. Upoznajte ga i dopustite mu da vas impresionira.

Napredna tehnologija

Novi Tipo opremljen je sustavima ADAS za sigurniju vožnju i veći užitak u trenucima provedenim u automobilu.

Omogućuje podešavanje željene brzine vožnje: samo odlučite i novi Tipo održavat će podešenu brzinu tijekom čitavog putovanja.

Ako automobil nehotično napusti prometni trak, a vozite brže od 60 km/h, sustav će prikazati vizualno upozorenje na ploči s instrumentima i povećati otpor upravljača ne bi li se vozilo vratilo u zadani prometni trak.

Možete se opustiti tijekom vožnje i parkiranja: pri malim brzinama nećete slučajno naletjeti na drugi automobil ili zid. Pri brzinama manjim od 13 km/h, parkirni senzori na prednjoj masci i stražnjem odbojniku novog modela Tipo detektirat će sve prepreke oko vozila i upozoriti vozača na blizinu predmeta ispred ili iza vozila.

Prednji parkirni senzori dostupni su kao dodatna oprema.

Inteligentni sustav za pomoć pri vožnji i sustav za prepoznavanje prometnih znakova – Novi Tipo otkriva i prepoznaje prometne znakove i prikazuje ih na ploči s TFT zaslonom. Ako je uključen limitator brzine, brzina automobila može se ograničiti na najveću dopuštenu razinu prema očitanju sustava za prepoznavanje prometnih znakova.

Sustav otkriva znakove umora nadziranjem bočnih pomaka vozila i savjetuje vas kada uzeti stanku. Prikazuje vizualno upozorenje na ploči s instrumentima i emitira zvučno upozorenje.

Ovaj sustav optimizira aerodinamiku putem uvodnika zraka na rešetki kako bi prilagodio protok zraka u motorni prostor. Spriječava brzo zagrijavanje motora, smanjuje buku i štiti rashladnu jedinicu.

Novost u inačicama modela Tipo je bežični punjač telefona koji osigurava punjenje i povezanost uređaja – bez kablova koji ometaju. (dodatna oprema)

Više ne morate koristiti ključ automobila: samo ga držite kod sebe ako želite otvoriti vrata i sjesti u vozilo. (dodatna oprema)

Pri brzinama većim od 10 km/h, novi model Tipo otkrivat će predmete u mrtvim točkama na bokovima i sa stražnje strane vozila i upozoriti vas zvučnim signalom i svjetlom na vanjskom retrovizoru. Ova funkcija također pomaže vozaču da prilikom vožnje unatrag prepozna parkiralište u koje ulazi. (dodatna oprema)

Vozač u svakom trenutku može voziti s dugim svjetlima, ali njihova se svjetlost isključuje kad naiđe na vozila koja dolaze ili vozila ispred sebe, kako ih ne bi zaslijepila. Automatsko uključivanje i isključivanje dugih svjetala omogućuje dulje i šire vidno polje, što znači veću sigurnost vožnje noću.

Motor

S modelom Tipo možete birati između benzinskog ili dizelskog motora. S novim Uconnect ™ 5, informacijsko-zabavnim sustavom nove generacije, inovacije su konačno prilagođene vašim potrebama. Međutim, pritom se ne morate odreći stila.

Zapremnina (cm3): 999
Maks. snaga u kW (KS) pri o/min: 74 (100) pri 5000
Maks. moment u Nm (kgm – KS) pri o/min: 190 pri 1500
Maksimalna brzina (km/h): 192
Ubrzavanje 0 – 100 km/h (s): 11,8
Zapremnina (cm3): 1.598
Maks. snaga u kW (KS) pri o/min: 96 (130) pri 3750
Maks. moment u Nm (kgm – KS) pri o/min: 320 pri 1500
Maksimalna brzina (km/h): 208
Ubrzavanje 0 – 100 km/h (s): 9,8

Bolji izgled i još atraktivniji

NOVA LED SVIJETLA

Neka jako svjetlo osvjetljava cestu ispred vas.

STRAŽNJA LED SVJETLA

Ostavite nezaboravan dojam.

STIL U DETALJIMA

Zavodljiviji pogled iz svakog kuta.

DODIR SVJETLOSTI

Kromirane ručke na vratima.

POKAŽITE NOVI POGLED

Novi dizajn rešetke – od sada je širi i uključuje matirane detalje.

SVAKODNEVNA LED SVJETLA

Svjetlost i mala potrošnja LED tehnologije – od početka do kraja.

NOVI ODBOJNICI

Novi izgled sprijeda i straga.

NOVO DIZAJNIRANI KOTAČI R16

Osnovni stil za svakodnevne vožnje.

KROMIRANI OBRUB UPRAVLJAČA

Dodatni dašak sjaja i elegancije pri vožnji.

GLASNO, JASNO I GLATKO

7-inčni radio sa sjajnim crnim obrubom.

7″ TFT INFO PRIKAZNIK U BOJI

Sve informacije prikazuju se jasno i u bojama.

Tehnologija se ističe u novoj verziji modela Tipo s pet vrata. Pomoću 7- ili 10-inčnog radija možete slušati glazbu, pretraživati i pregledavati upute te se na jasan i jednostavan način povezati s uređajima.

DAB
Nenadmašan zvuk visoke razlučivosti digitalne glazbe i infotainment sustav.

APPLE CARPLAY™ BEŽIČNI SUSTAV

Spojite svoj iPhone na Uconnect™ pomoću 7 ili 10-inčnog zaslona i Siri glasovnim upravljanjem ili upravljajte Apple CarPlay™ bežično na zaslonu osjetljivom na dodir. Apple CarPlay™ sistem bežični sustav pametniji je i sigurniji način upotrebe iPhonea u automobilu. Omogućuje vam pronalaženje i pregled uputa, upućivanje poziva, slanje i primanje poruka te slušanje Apple glazbe, audioknjiga ili podcastova bez odvlačenja pažnje s puta. Klik za prikaz kompatibilnih uređaja.

CarPlay, iPhone i Siri registrirani su zaštitni znakovi tvrtke Apple Inc.

ANDROID AUTO BEŽIČNI SUSTAV™

Nova verzija modela Tipo s pet vrata također je kompatibilna s Android Auto™. Kada povežete svoj pametni telefon s vozilom, sučelje prilagođeno korisniku prikazat će vaše aplikacije na 7 ili 10-inčnom zaslonu sustava Uconnect™. Možete upravljati svojom glazbom i kontaktima te koristiti Google Maps za istraživanje karata i praćenje prometa izravno na dodirnom zaslonu bez ugrožavanja vaše sigurnosti. Klik za prikaz kompatibilnih uređaja.

Korištenje Android Auto-a na zaslonu vozila zahtijeva vozilo kompatibilno s Android Auto™, telefon s Androidom 5.0 ili novijim i Android Auto™. Google, Google Play i Android Auto zaštitni su znakovi tvrtke Google LLC.

ZANIMA VAS FIAT TIPO?

Kontaktirati ćemo vas u najbržem roku

UPOZNAJTE SVE ČLANOVE FIAT OBITELJI

FIAT 500e

FIAT 500e Cabrio

FIAT 500

FIAT 500 Cabrio

FIAT 500 X

FIAT Panda

FIAT Panda Cross

FIAT Tipo

FIAT Tipo Cross

FIAT Station Wagon