MG4

Električni kompakt prepun nevjerojatnih značajki i pametne tehnologije

MG4

Energično okretni dizajn

Razigran i funkcionalan, kompaktan, ali prostran, MG4 Electric je napredno rješenje. To je automobil koji svima omogućuje da zakorače u svijet čiste električne mobilnosti. Njegove energične, okretne dizajnerske značajke svijetu izražavaju vitalnost i slobodan duh ovog gotovo 100 godina starog branda.

IZVRSNOST

Izvrsnost vožnje

Ova nova čista električna MSP (Modular Scalable Platform) arhitektura pruža samo izvrsnost. Snažniji, pametniji, bolji po dizajnu. Užitak u vožnji više nije ekskluzivan za premium modele. Vožnja MG4 Electric vodi vas na put do savršenstva.

MG4 Electric ima dizajn usmjeren na stražnji pogon koji pruža savršenu raspodjelu težine i upečatljive proporcije. To je brzo i okretno iskustvo vožnje (dinamičan izgled, čak i kada vozilo stoji na mjestu). S temeljem za rukovanje visokih performansi, ovaj RWD sustav omogućuje idealnu raspodjelu težine sprijeda na straga. Rezbarenje uglova je lakoća, zahvaljujući dodatnoj trakciji za svakodnevne uvjete.

S kombiniranih 150 kW i 250 Nm čistog okretnog momenta, MG4 Electric ubrzava od 0-100 km/h za samo 7,98 sekundi.

MG4 sustav recikliranja kinetičke energije (KERS) sadrži tri razine: laganu, umjerenu i tešku. Podignite nogu s papučice gasa i vaš će automobil usporiti, ponovno hvatajući i vraćajući energiju u bateriju. Ovo povećava učinkovitost i kontrolu, što u konačnici čini automobil jednostavnijim za upravljanje.

Šasija nudi izvanredan stupanj preciznosti upravljanja, agilnosti i udobnosti ovjesa. To je osigurano prednjim ovjesom s prednjom osovinom s okretnom rukom, pažljivo dizajniranom stražnjom osovinom s pet karika, plus preciznom koordinacijom svih komponenti.

Podokvir izrađen od aluminijske legure, učinkovito smanjuje težinu i poboljšava rukovanje i udobnost. Prednje i stražnje opterećenje u omjeru 50:50 i nisko težište savršeni su za rukovanje najtežim zavojima.

MG4 Electric nudi pet različitih načina vožnje, uključujući normalni, eko, sportski, snijeg i prilagođeni način. Sve će vam zajamčeno pružiti bolje iskustvo vožnje, bez obzira na stanje ceste.

Opremljen najnovijim Continental sustavom kočenja i disk kočnicama na svim kotačima, MG4 savršeno je usklađen sa svojom prirodom sportskog izgleda. S jakim usporavanjem na mokrom, to znači kraći put kočenja, bliže 19 m ili od 66 km/h do 0 km/h.

Koristeći 17-inčne Continental PCC gume niskog otpora, MG4 Electric može prijeći veće udaljenosti, što ne samo da pogoduje okolišu, već i smanjuje operativne troškove.

Zahvaljujući strukturi karoserije MG4 visoke čvrstoće, pouzdanoj tehnologiji zaštite baterije i 6 zračnih jastuka, putnici dobivaju maksimalnu zaštitu od teških ozljeda.

MG4 Electric dobio je Euro NCAP ocjenu za sigurnost s pet zvjezdica. Kao rezultat strogog procesa testiranja – koji ispituje sigurnost djece i odraslih putnika, zaštitu ranjivih sudionika u prometu i funkcije podrške u vožnji – maksimalna ocjena MG4 pomaže vam da donesete informiranu odluku.

PERFORMANSE

Električne performanse

MG4 Electric s novom čisto električnom MSP (Modular Scalable Platform) platformom, koja osigurava vašu sigurnost kroz najnapredniju tehnologiju.

MG4 može učiniti vaše putovanje mogućim s procijenjenim WLTP dometom do 450 KM*. S naprednim sustavom upravljanja baterijom to osigurava stabilan, ali učinkovit domet u hladnim klimatskim uvjetima.

MG4 omogućuje 35-minutne sesije brzog punjenja od 10% do 80% napunjenosti, maksimalnom snagom od 150 kW. Dostupna je mogućnost punjenja putem 3-fazne izmjenične struje, sa stalnim punjenjem tijekom noći.
AGS kontrolira i prilagođava protok zraka kako bi se poboljšala aerodinamika i toplinska izvedba vozila. U uobičajenim uvjetima vožnje, poklopci su zatvoreni kako bi se smanjila potrošnja energije, produžio EV domet i poboljšala toplinska i akustična udobnost.

Jednostruka baterija
Inovativni dizajn baterije One-Pack razlikuje se samo po visini. Modeli od 51 kWh i 64 kWh dostižu vodeće razine u industriji od 110 mm, čime se potpuno iskorištava prostor baterije, dok se poboljšava stopa iskorištenja energije.

Prethodno zagrijavanje baterije
Ova funkcija oprema vaš automobil za poboljšanje učinkovitosti u hladnim klimatskim uvjetima. Kada trebate puniti, baterija se aktivno prethodno zagrijava kako bi se poboljšala učinkovitost punjenja.

Sigurnost baterije

Testirana prema najstrožim europskim i međunarodnim standardima baterija kako bi se osigurala sigurna uporaba vašeg električnog vozila.

Testirano za hladnu klimu
Testirana u teškim zimskim uvjetima za domet, vrijeme punjenja i performanse vožnje. Pritom nije bilo nikakvih oštećenja planinskih terena.

Nulti gubitak topline
Sigurnost je na prvom mjestu. Ako bilo koja baterijska ćelija termički izgubi kontrolu, to znači da će se svaki otvoreni plamen brzo raspršiti.

Vijek trajanja baterije
MG4 ima procijenjenih 1500 do 2000 ciklusa punjenja baterije, što rezultira iznimno dugim trajanjem baterije. Pratite nas na društvenim mrežama ili posjetite blog MG Life za savjete o tome kako produljiti vijek trajanja baterije.

MG PILOT

Pametna tehnologija

Nema potrebe dodatno plaćati za korisne značajke kao što su podesivi tempomat i sustav pomoći u prometnim gužvama. Od sada ih smatrajte standardom i uživajte u pogodnostima koje donosi inteligentna tehnologija.

Korisnost

Povećanje korisnosti – namjera dizajna MG4 Electric. Uz osiguranu praktičnost, čak i za duga putovanja, MG4 Electric vam nudi prostranu unutrašnjost i brojne značajke za putovanje koje slijedi.

Pročišćivač zraka MG4, instaliran kako bi vam pružio čist i svjež zrak tijekom cijelog putovanja.

Podesiva sjedala i upravljač MG4 Electric mogu se grijati kada vam odgovara.

Sa sustavom grijanja s toplinskom pumpom, MG4 Electric značajno proširuje domet vožnje s jednim punjenjem vašeg MG4 kada vrijeme postane hladno.

S maksimalnom izlaznom snagom od 2200 W, MG4 Electric spreman je za punjenje bilo kojeg vanjskog uređaja, sa svim dodatnim USB utičnicama koje biste očekivali od ovog automobila.

Ova funkcija nudi široki kut za jednostavno parkiranje vašeg MG4 Electric.

Uz sve dodatne USB utičnice, to znači da možete puniti svoje uređaje dok ste u pokretu.

S odobrenim kapacitetom vuče od 500 kg možete staviti sve što vam je potrebno u jednu malu prikolicu.

Ulaz bez ključa i pokretanje bez pritiska za vašu sigurnost, sigurnost i praktičnost. Bezbrižnost dolazi kao standard s MG4 Electric.

Ništa ne pruža veće zadovoljstvo od slojevitog skladištenja s, pogađate, više prostora za pohranu. MG4 Electric pruža maksimalnu zapremninu prtljažnika od 986 litara.

Kada je prostor ograničen, maksimalno iskoristite njegovih 28 genijalnih rješenja za pohranu, sva dizajnirana da vaše stvari budu uredno pospremljene.

Prikladan za peteročlanu obitelj, MG4 Electric izvana može izgledati kompaktno i profinjeno, ali prostrana unutrašnjost kabine uskoro će vas iznenaditi. Sklopiva stražnja sjedala u omjeru 60:40 čine korištenje prostora još učinkovitijim.

DIZAJN

Dinamičnost u svakom detalju

Prepoznatljivi EV dizajn MG4 ističe se iz gomile. Demonstrira novo razumijevanje sportskog dizajna u obliku EV hatchbacka. Rezultat toga je model ispunjen “Inteligentnom vitalnošću”. Posebno se ističe sustav rasvjete – oštri istaknuti dijelovi u obliku trokuta kombiniraju futuristički minimalistički stil s inovativnom tehnologijom. Princip stila interijera “manje je više”. Ovaj jednostavan raspored interijera prilagođen korisniku stvara atmosferu koju pokreće čista tehnologija.

Oštra i prepoznatljiva LED prednja svjetla u kombinaciji s nezaboravnim pokazivačima smjera stvaraju sportski, ali živopisan ukupni dojam.

Futuristički dizajn stražnjeg dijela je nezaboravan. Slojevito dizajnirana visoka kočiona svjetla, dvokrilni spojler, LED stražnja svjetla i donji odbojnik s efektom ugljičnih vlakana zajedno stvaraju ovaj jedinstveni umjetnički izraz.

Linija krova lijepo lebdi unatrag, izdužujući cijelu liniju automobila. U međuvremenu, stražnji spojler nalazi se izravno unutar protoka zraka kako bi pružio maksimalnu aerodinamičnost, energiju i okretnost na cesti.

Dnevno osvjetljenje s 28 LED svjetala jasno definira dizajn automobila. U međuvremenu, tri seta bliskih i daljih zraka sa svake strane (svaki sa svojim zasebnim slojevima) pružaju svjetliji učinak osvjetljenja noću. To, u kombinaciji s 36 LED okomitih pokazivača skretanja, čini iskustvo osvjetljenja krajnje impresivnim.

Ukrasna svjetla u obliku križa, zajedno s vodoravnim prodornim stražnjim svjetlom (sastavljenim od 172 LED diode) stvaraju ovaj jedinstveni, a opet vrhunski dizajn izgled i dojam.

Instrument ploča dizajnirana da bude lagana, tanka, eliminira potrebu za kompleksnim dekorativnim elementima i maksimalno koristi prostor. Materijali visoke kvalitete s profinjenim tehnikama ugradnje dodatno naglašavaju težnju MG4 prema jednostavnosti, tehnologiji i kvaliteti.

Plutajući dizajn središnje konzole oslobađa prostor, dok istovremeno integrira dodatne funkcije na jednostavan, ali učinkovit način.

Podesiv u šest smjerova, s intuitivnim minimaliziranim dizajnom funkcijskih tipki.

DIZAJN

Oštri istaknuti dijelovi u obliku trokuta kombiniraju futuristički minimalistički stil s inovativnom tehnologijom.

TEHNOLOGIJA

Digitalni zaslon koji osvaja

Digitalni zaslon ispred vozača i lebdeći centralni zaslon osjetljiv na dodir. To je onaj napredni osjećaj visoke tehnologije kada sjedite u automobilu.

Digitalna instrument ploča, sa 7″ LCD zaslonom, digitalnim zaslonom sa svim potrebnim informacijama.

Plutajući dodirni zaslon od 10,25″ sa smanjenom stopom refleksije olakšava čitanje, čak i na jakom suncu.

Ostanite povezani u pokretu uz Apple CarPlay ili Android Auto. Prenesite sve značajke svog telefona ravno na središnji zaslon osjetljiv na dodir u automobilu.

MG4

Standard

 • Punjenje do 117kW DC
 • Obnova energije na 3 razine
 • Pogon na stražnje kotače
 • Stražnji neovisni ovjes
 • DP-električni servo upravljač
 • MG Pilot s ACC/TJA/LKA/LDW
 • Plutajuća digitalna instrument ploča od 7″
 • 10″ plutajući zaslon osjetljiv na dodir
 • Automatska LED prednja i stražnja svjetla
 • Ulazak bez ključa i jednostavno pokretanje

MG4

Comfort

 • Punjenje do 135kW DC
 • Aktivni poklopac rešetke (AGS)
 • V2L
 • Kožni upravljač
 • Stražnji prozori za privatnost
 • 17″ aluminijski naplatci

MG4

Luxury

 • Aerodinamični dvostruki spojler
 • Toplinska pumpa
 • Prednja sjedala s grijanjem
 • Kožni upravljač s grijanjem
 • 360° kamera
 • Navigacija u stvarnom vremenu
 • MG Pilot s BSD/RCTA/DOW
 • Bežično punjenje
 • Električno vozačko sjedalo s podešavanjem u 6 smjerova
 • Punjenje baterije s prethodnim zagrijavanjem

Ovdje prikazane slike služe samo u ilustrativne svrhe i mogu se razlikovati od standardnih specifikacija po vrsti. Iz fotografija se ne mogu povući nikakva prava. MG zadržava pravo promjene modela, boja, specifikacija i opreme bez prethodne najave i bez obveze promjene automobila koji su već na tržištu.

ZANIMA VAS MG4?

Kontaktirati ćemo vas u najbržem roku

UPOZNAJTE I OSTALE ČLANOVE MG OBITELJI

7 godina trostruke bezbrižnosti MG jamči najbezbrižnije iskustvo vožnje na tržištu