NOVI JEEP® COMPASS 4XE

Divlja ljepota

DIZAJN I KOMFOR

Divlja ljepota

Sofisticirani dizajn. Agilan izgled, nove, elegantne linije i robustan dizajn savršene su se uklopili. Ljepota novog modela Jeep Compass 4xe jasno je vidljiva u svakom detalju. Zadržao je svoj klasičan, robustan i snažan karakter, a da to nije umanjilo njegovu eleganciju. Novi Jeep Compass 4xe odmah će vam zapeti za oko. Osjetit ćete uzbuđenje već od prvog trenutka kad ruke stavite na upravljač. Vožnja iz snova. Osjetite ljepotu.

MOTORI

Zavirite u budućnost

Novi Jeep Compass 4xe s plug-in hibridnom tehnologijom opremljen je s dva motora snage 140 kW (190 ks) i 177 kW (240 ks) u kombinaciji s automatskim mjenjačem sa 6 brzina i pogonom na sva četiri kotača eAWD. Snaga novog modela Jeep Compass 4xe Plug-in Hybrid iznosi do 240 ks s kombiniranim pogonom, a ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže za 7,3 sekunde*. Upotrebom samo električnog motora možete odvoziti do 50 km s potpuno napunjenim akumulatorom, uz nula štetnih emisija i potpuno tiho.

Za model Jeep Compass 4xe Plug-in Hybrid sami birate među tri različita motora u potpunosti u skladu sa vašim potrebama.

Dostupan u dvije inačice snage, 130 ks i 180 ks, 1,3-litreni turbo benzinski motor ističe se svojim značajno poboljšanim performansama, manjom bukom i manjom potrošnjom goriva u odnosu na prethodnu generaciju.

Dostupan u dvije inačice snage, 130 ks i 180 ks, 1,3-litreni turbo benzinski motor ističe se svojim značajno poboljšanim performansama, manjom bukom i manjom potrošnjom goriva u odnosu na prethodnu generaciju.

Električni način rada donosi potpuno novo iskustvo pri vožnju. Briga za okoliš zajamčena je uz nultu stopu štetnih emisija CO2, s dosegom do 50 km i novom, tihom mobilnošću.

Automatski mjenjač sa 6 brzina
Performanse vozila Jeep Compass 4xe Plug-In hybrid uspješno su uparene sa snagom i lakoćom upotrebe zahvaljujući udobnosti koju pruža automatski mjenjač sa 6 brzina. Novi sustav prijenosa jamči bolji odaziv i brže ubrzavanje. Iskustvo pri vožnji je ugodnije. Savršeno je ponaša na gradskim cestama, a jednostavno je i na izvangradskim cestama.

Birač načina vožnje Hybrid
Novi Jeep Compass 4xe Plug-in Hybrid omogućuje vam da birate između triju različitih načina vožnje: Hybrid, način vožnje koji upotrebljava oba motora, Electric koji upotrebljava samo električni motor s nula emisija CO2 i E-Save koji održava razinu napunjenosti akumulatora povećavajući učinkovitost autonomnih sustava punjenja.

Selec-terrain®
Najbolji način za svladavanje svih vrsta terena. Potpuno novi Jeep Compass 4xe Plug-in Hybrid opremljen je pogonskim sustavom za kontrolu proklizavanja Selec-Terrain® koji vam omogućuje biranje jednog od četiriju dinamičnih načina vožnje: Auto, Snow, Sand/Mud i Sport. Paket opreme Trailhawk®, ekskluzivno dostupan za verziju 4xe Plug-in Hybrid, ima i dodatni, peti način vožnje: Rock, koji je savršen za najekstremnije terene.

Kapacitet vuče
Novi Jeep Compass 4xe Plug-in Hybrid nudi izvrstan kapacitet vuče*, savršen za većinu ljudi dinamičnog stila življenja. Omogućuje jednostavnu vuču kampera ili prikolice za manji čamac, motocikl ili motorne sanjke.

1,3-litreni benzinski motor s turbopunjačem, 4 cilindra snage 130 ks AT6 4×4 Low – 1250 kg
1,3-litreni benzinski motor s turbopunjačem, 4 cilindra snage 180 ks AT6 4×4 Low – 1250 kg

TEHNOLOGIJA I SIGURNOST

Kontrola koja se pretvara u sigurnost

Što god se događa, sigurnost je uvijek stvar kontrole. U novom vozilu Jeep Compass 4xe vožnja je bezbrižna i sigurna zahvaljujući 70-nom sustavu za aktivnu i pasivnu sigurnost, uključujući sustav upozorenja na sudar i sustav upozorenja za nehotično napuštanje prometnog traka, koji vas štite od svih mogućih opasnosti na cesti. Na svim vrstama terena. Novi Infotainment sustav jamči intuitivan i jednostavan pristup svim sadržajima.

Novi Jeep Compass 4xe Plug-In hybrid doseže nove razine s novi, inovativnim i inteligentnim 10,1“ Uconnect™ Infotainment sustavom, 10,25” digitalnom pločom s instrumentima i ekskluzivnim glasovnim pomoćnikom „Hey Jeep”. Novi 10,1″ Uconnect™ Infotainment sustav

Novi se Uconnect™ radio doista ističe. Novi, inteligentni Uconnect™ Infotainment sustav po prvi put izlazi iz ploče s instrumentima, a ima zaslon od 10,1”. Zaslon je Ultra HD razlučivosti i 30 je posto veći od onog prethodne generacije. Novi procesor visokih performansi 5 je puta brži, pa je odaziv na glasovne naredbe brži, a izračun navigacijske rute fluidniji.

Operacijski sustav u novom vozilu Jeep Compass Plug-In Hybrid posebno je osmišljen da vas brže i lakše dovede tamo gdje želite ići. Zahvaljujući novim sadržajima i ekskluzivnim značajkama sve su vam komande na dohvat prstiju, uz intuitivnije mapiranje sadržaja koje reagira na dodirne geste. Interaktivni klizač može se prilagoditi prelaskom prsta, a možete i povlačiti i ispuštati aplikacije u favorite te uživati u poboljšanom listanju stranica.

Uz inteligentni Uconnect™ Infotainment sustav povezivanje s vašim pametnim telefonom jednostavnije je i bez žica. Damo se povežite putem Bluetootha i pristupajte svim kompatibilnim aplikacijama te tako iskoristite sve pogodnosti bežične tehnologije. Mogu se povezati do dva pametna telefona istovremeno i pristupati svim kompatibilnim aplikacijama bez ijedne žice ikad više.

Po prvi put svom vozilu Jeep možete nešto kazati, a on će vam odgovoriti. Novi Jeep Compass 4xe Plug-In Hybrid opremljen je funkcijom Hey Jeep, glasovnim pomoćnikom koji može prilagođavati klimatizaciju, mijenjati glazbu ili zadati vaše odredište, čak i putem novih TomTom™ karata. Samo izgovorite „Hey Jeep”.

Novi Jeep Compass 4xe Plug-In Hybrid uvodi još jedan novitet u proizvodni program Jeep: automatska bežična ažuriranja. Putem ugrađene funkcije 4G Wi-Fi možete ažurirati karte i sadržaje novog, inteligentnog Uconnect™ Infotainment sustava puten aplikacije My Uconnect™, bez potrebe za posjetom distributera.

Novi Jeep Compass 4xe Plug-In hybrid opremljen je najnovijom tehnologijom punjenja pametnih telefona s podlogom za bežično punjenje. Kabeli vam nisu potrebni. Samo stavite kompatibilni uređaj na postolje ugrađeno u središnju konzolu i pričekajte da se uključi plavo svjetlo za punjenje. Kad svjetlo postane zeleno, to znači da je telefon napunjen do kraja.

Ostanite povezani sa svojim pametnim telefonom bez ometanja s ceste u novom modelu Jeep Compass 4xe Plug-In-Hybrid. Bežična funkcija Apple CarPlay® omogućuje vam potpuno sigurnu upotrebu uređaja iPhone te pristup aplikacijama Apple Maps, Messaging, Phone i Apple Music upotrebom glasovnih naredbi Siri. *CarPlay, iPhone i Siri zaštitni su znakovi tvrtke Apple.

Funkcija Android Auto™, ugrađena u novi, inteligentni Uconnect™ Infotainment sustav novog vozila Jeep Compass 4xe Plug-In-Hybrid, omogućuje vam jednostavan i siguran pristup glasovnim naredbama, Google kartama i servisu Google Play Music putem dodirnog zaslona ili komandi na kolu upravljača. Zahvaljujući značajkama navigacije i glasovnog prepoznavanja koje se jednostavno upotrebljavaju, stižete na odredište i popise za reprodukciju odabirete bez skretanja pažnje s ceste.

Informacije o vožnji i statusu vozila sada se prikazuju na novoj ploči s instrumentima s digitalnim zaslonom od 10.25” Full HD, potpuno novoj značajci koja unutrašnjost novog modela Jeep Compass 4xe Plug-In Hybrid na samo začelje po paketima opreme. Birajte među 12 različitih konfiguracija za dobivanje potrebnih informacija, bez skretanja pogleda s ceste.

Punite akumulator u pokretu upotrebom kinetičke energije vozila. Ova inovativna tehnologija, kad je uključena, prikuplja negativni moment od kočenja motorom i koristi ga za punjenje akumulatora.

Vozite se bezbrižno u potpuno novom modelu Jeep Compass 4xe Plug-in hybrid, opremljenom najnovijim sustavima za pomoć pri vožnji koji jamče sigurnost svih putnika u vozilu i ostalih sudionika u prometu oko vas.

Tehnološki napredan elektronički sustav za regulaciju, prilagodljivi regulator brzine (ACC) automatski prilagođava brzinu vozila za održavanje sigurne i pravilne udaljenosti od vozila ispred.

Ostajanje u prometnom traku nikad nije bilo jednostavnije zahvaljujući sustavu za zadržavanje u prometnom traku. Vozač prima vizualna upozorenja dok sustav automatski ispravlja položaj vozila.

Po prvi put ikad na nekom modelu iz asortimana marke Jeep dostupan je novi sustav Jeep Highway Assist System, sustav autonomne vožnje razine II koji vam pomaže pri vožnji na autocesti, brzoj cesti s ograničenim pristupom ili prilikom odvajanja prometnih trakova. Kombinacija je prilagodljivog regulatora brzine i sustava za zadržavanje u prometnom traku, a jamči održavanje ispravne brzine vozila te pravilnog razmaka od drugih vozila, dok istovremeno zadržava vozilo na sredini prometnog traka, čak i prilikom skretanja.

U vožnji, prednja kamera može očitavati i prepoznavati prometne znakove, uključujući znakove ograničenja brzine. Ograničenje brzine potom se prikazuje na digitalnoj ploči s instrumentima kako bi vozač bio informiran i siguran.

Karte novog Uconnect™ Infotainment sustava za navigaciju i TomTom™ karte djeluju zajedno s tehnologijom informiranja o prometnim znakovima kako bi se prethodno namještena brzina regulatora brzine vozila prilagodila zakonski propisanim ograničenjima brzine.

Kad je u pitanju detektiranje ograničenja brzine, inteligentni sustav za pomoć pri regulaciji brzine automatski prilagođava brzinu vozila bez djelovanja vozača.

Novi Jeep Compass 4xe Plug-In Hybrid opremljen je sustavom za otkrivanje umora vozača koji uspoređuje podatke od prethodnih 7 minuta kako bi neprekidno nadzirao razinu pozornosti vozača. Ako sustav detektira da je koncentracija vozača pala ispod granične vrijednosti, automatski predlaže vozaču da uzme stanku emitiranjem vizualnih i zvučnih upozorenja.

Zaustavljanje u pravo vrijeme važno je jer razlika kad do nesreće dođe ili se ona skoro dogodi. Jeep Compass 4xe Plug-In hybrid upotrebljava prednje kamere i senzore oko vozila za detektiranje vozila, prepreka pa čak i pješaka i može primijeniti autonomno kočenje u slučaju nužde ako vozač ne može dovoljno brzo reagirati i tako umanjiti eventualne posljedice nezgode.

Jednostavno i odlučnije manevrirajte, na bezbrižniji način, zahvaljujući sveobuhvatnom prikazu i novom sustavu za pomoć pri parkiranju s kamerom s prikazom pod 360°.

KARAKTERISTIKE

Razina opreme

Novi Compass 4xe Longitude

Novi Jeep Compass 4xe Plug-In-Hybrid Longitude u osnovnoj opremi dolazi s novim 17” kotačima od lake legure, 7’’ pločom s instrumentima, dvozonskim klima-uređajem s automatskim upravljanjem, parkirnim senzorima i kamerom Parkview®. Osim toga, tu je i inovativna podloga za bežično punjenje ugrađena u središnju konzolu koja omogućuje bežično punjenje vašeg pametnog telefona u vozilu.

Novi Compass 4xe Limited

Jeep Compass 4xe Plug-in Hybrid Limited ističe se po novoj i ekskluzivnoj ploči s instrumentima i opremljen je novim, inteligentnim Uconnect™ Infotainment sustavom s 10,1″ Ultra HD zaslonom. Još jedna nova značajka jest digitalna ploča s instrumentima sa zaslonom od 10,25″ Full HD razlučivosti. U osnovnoj se opremi isporučuje s 18” kotačima od lake legure novog dizajna, zatamnjenim staklom i potpuno LED prednjim svjetlima svjetla s ugrađenom funkcijom dnevnih svjetala DRL.

Novi Compass 4xe S

Novi Jeep Compass 4xe Plug-in Hybrid S poboljšan je s novim tehnologijama i profinjenim detaljima. U osnovnoj opremi dolazi s novim, inteligentnim 10,1″ Uconnect™ Infotainment sustavom s navigacijom, 10,25” digitalnom instrumentnom pločom, vratima prtljažnika s automatskim upravljanjem, novim 19” aluminijskim kotačima, redizajniranim LED prednjim svjetlima vrhunske kvalitete, a tu su i električno podesiva sjedala s memorijskom pjenom koja se prilagođava obliku tijela za maksimalnu udobnost.

Novi Compass 4xe Trailhawk

Novi Jeep Compass 4xe Plug-in Hybrid Trailhawk® omogućuje vam da doživite nove avanture na asfaltiranim i neasfaltiranim cestama zahvaljujući 5 načina vožnje i novom sustavu za kontrolu Selec-Terrain®. Osim toga, u osnovnoj opremi dolazi s novim 17″ kotačima od lake legure, potpuno LED prednjim svjetlima koja jamče bolju vidljivost, a opremljen je i novi, inteligentnim 10,1” Uconnect™ Infotainment sustavom s ugrađenom navigacijom koji pruža trenutni i intuitivni pristup funkcijama za komunikaciju, zabavu i navigaciju.

Inovativni dizajn

Novi Uconnect™ Infotainment sustav

Novi inteligentni Uconnect™ Infotainment sustav po prvi puta izlazi iz ploče s instrumentima na nekom modelu Jeep, a s dimenzijom od 10,1” 30 % je širi od prethodne generacije radijskih uređaja Uconnect™.

Veća ploča s instrumentima

Compass 4xe Plug-in Hybrid prvi je SUV marke Jeep SUV s novom i ekskluzivnom, digitalnom pločom s instrumentima. Digitalni zaslon od 10,25″ Full HD razlučivosti ima aktivno područje dimenzija 244×91 mm.

Novo kolo upravljača

Novi Jeep Compass 4xe Plug-in Hybrid ima novo kolo upravljača kojim se još lakše manevrira i ergonomski je bolje prilagođeno. Izgleda vrlo profinjeno i elegantno, presvučeno crnom tehnološkom kožom s upadljivim proštepima.

Vrhunski materijali i završna obrada

Ploča s instrumentima ističe se svojim oštrim linijama i materijalima vrhunske kvalitete. Novi uvodnici zraka sa završnom obradom od Nappa kože, u opremi na vozilima počevši od verzije Limited, dodatno naglašavaju snažan karakter i eleganciju ovog kompaktnog SUV vozila.

Veći pretinci za odlaganje

U novom modelu Jeep Compass 4xe Plug-In Hybrid ima još više prostora zahvaljujući novim pretincima za odlaganje iza mjenjača, u središnjem tunelu i ispod naslona za ruku. Zapremnina prostora za odlaganje više je nego dvostruko veća, od 2,8 l na prethodnom modelu sada iznosi 7,2 l. Što je savršeno jer tako uvijek imate mjesta za sve što vam je potrebno.

Potpuno novi detalji

Još elegantniji, još odlučnijih linija, još više Jeep. Novi Compass 4xe Plug-in Hybrid ima dosad neviđen prednji kraj istaknutih linija koje dodatno naglašavaju njegovu robusnost i snagu. Ikonska prednja rešetka sa sedam utora dodatno ističe modernije linije, a posebno se dizajnom ističu i potpuno nova prednja svjetla i prednji odbojnici.

Detalji s oznakom 4XE

Jeep Compass 4xe Plug-in Hybrid dodatno naglašava svoj upečatljiv dizajn jedinstvenim stilskim detaljima kao što je nova kromirana oznaka 4xe na vratima prtljažnika. Potpuno nova oznaka Compass ima ikonski plavi vanjski rub, zaštitni znak proizvodnog programa 4xe.

Vrata prtljažnika s automatskim upravljanjem

Tehnologija upravljanja vratima prtljažnika bez upotrebe ruku* omogućuje vam otvaranje vrata prtljažnika na novom modelu JeepCompass 4xe Plug-in Hybrid bez upotrebe ruku. Senzori smješteni ispod stražnjeg odbojnika aktiviraju se pokretom nogom.

ZANIMA VAS NOVI JEEP® COMPASS 4XE?

Kontaktirati ćemo vas u najbržem roku

UPOZNAJTE I OSTALE ČLANOVE JEEP OBITELJI

Jeep® Renegade

Jeep® Renegade 4Xe

Jeep® Compass 4Xe

Jeep® Compass E-Hybrid

Jeep® Compass

Jeep® Wrangler 4Xe