NOVI JEEP® COMPASS E-HYBRID

Hibrid koji savršeno kombinira eleganciju i učinkovitost

DIZAJN I KOMFOR

Karakteristična Jeep® elegancija

Novi Jeep® Compass e-Hybrid utemeljen je na eleganciji i osobnosti koja ga je već učinila ikonom, uz redizajnirani prednji kraj i s malo drugačijim prednjim svjetlima te novim asortimanom aluminijskih naplataka.

Novi New Jeep Compass Longitude u osnovnoj opremi ima brojne značajke kao što su novi 17” aluminijski naplatci, dvozonski klima uređaj s automatskim upravljanjem i parkirni senzori. Inovativnost je, između ostalog, nešto po čemu se ističe potpuno digitalni TFT centralni zaslon u boji, s Full HD zaslonom od 10,25“.

Razina opreme Limited donosi dašak elegancije s premium elementima u završnoj obradi. Instrumentalna ploča u potpunosti je redizajnirana i ima novi Uconnect Infotainment sustav, s Ultra HD zaslonom od 10,1” i novim bežičnim punjačem. 18” aluminijski naplatci su redizajnirani, a Full LED prednja svjetla s ugrađenim dnevnim svjetlima DRL također su u osnovnom paketu opreme.

Razina opreme S kombinacija je najnaprednije tehnologije i vrhunskih, elegantnih detalja. Među istaknutim značajkama ovog modela valja spomenuti novi 10,1” Uconnect Infotainment sustav sa satelitskom navigacijom Sat Nav, crni krov, donje odbojnike u boji karoserije, vrata prtljažnika s električnim upravljanjem i funkcijom Hands Free, redizajnirane 19”aluminijske naplatke, LED svjetla inovativnog dizajna, kožom presvučena sjedala sa sivim šavovima i sjedalo vozača s mogućnošću električnog podešavanja.

MOTORI

Nova era modela E-Hybrid

Hibridna tehnologija e-Hybrid tvrtke Jeep® temelji se na kombinaciji sa dva motora – novog benzinskog motora 1,5 T4 Turbo, snage 130 ks koju prenosi putem prednje osovine, te elektromotora od 48 V s novim mjenjačem DCT sa 7 brzina koji donosi performanse snage do 15 kW (20 ks)* u različitim fazama tijekom vožnje. Sustav e-Hybrid jamči iskustvo vožnje samo na struju: omogućuje vožnju na određenu udaljenost u potpuno električnom načinu i s potpuno isključenim motorom s unutarnjim izgaranjem te jamči bezbrižno upravljanje pri manjim brzinama.

*Doseg rada ovisi o razini napunjenosti baterije.

Najveća brzina = 193 km/h, maks. snaga = 130 KS, maks. okretni moment = 240 Nm

Potrošnja goriva i razine emisija CO2 su do 15 % manji u odnosu na prethodni 1,3-litreni turbo benzinski motor (vrijednost za kombinirani ciklus vožnje WLTP).

Novi e-Motor od 48 V

Maks. snaga = 15 KW, maks. okretni moment = 55 Nm (što je jednako 135 Nm na ulazu mjenjača)

Performanse pogonskog sklopa e-Hybrid vozila Jeep® dodatno su povećane novim mjenjačem s dvostrukom spojkom i sa 7 brzina. Kraći prijenosni omjer i udobnost pri vožnji zajamčeni su i zahvaljujući sedmoj brzini koja omogućuje učinkovitiju vožnju po gradu i po autocesti.

Zahvaljujući pogonskom sklopu e-Hybrid, vozilo Jeep® zajamčeno donosi iskustvo vožnje koje je bez premca. U odnosu na klasične poluhibridne sustave, tehnologija e-hybrid marke Jeep® jamči potpuno hibridno iskustvo pri vožnji zahvaljujući novom elektromotoru*, koji jamči rad pri malim brzinama, tijekom usporavanja i potpuno električni rad. Možete se voziti određen broj kilometara s potpuno isključenim motorom s unutarnjim izgaranjem.

*Doseg rada ovisi o razini napunjenosti baterije.

Vozilo se može sporo kretati u potpuno električnom načinu rada čak i kad je motor s unutarnjim izgaranjem u potpunosti isključen i to tako da se otpusti papučica gasa i stvar prepusti elektromotoru.

Uvođenje napredne tehnologije e-Hybrid jamči glatka pokretanja u potpuno električnom načinu rada i tih rad. Uživajte u novom i sofisticiranijem iskustvu „hibridne vožnje”.

*Doseg rada ovisi o razini napunjenosti baterije.

Zahvaljujući ovoj značajci, novi Jeep® Compass e-Hybrid ističe se svojom hitrošću i brzim reagiranjem čak i kad je promet gust. Tehnologija e-Queueing, kojom samostalno upravlja elektromotor*, jamči glatku vožnju čak i kad morate neprekidno ubrzavati i kočiti kako biste pratili automobil ispred sebe.

Zahvaljujući novoj tehnologiji e-Parking, manevre pri malim brzinama tijekom kočenja možete izvoditi u potpuno električnom načinu rada. U prvoj brzini i brzini za vožnju unatrag aktivira se način rada e-Creep kako bi se osigurao tih rad bez ometanja.

Novi Jeep® Compass e-Hybrid opremljen je sustavom e-Coasting, koji je posebno dizajniran za punjenje baterije tijekom svakog putovanja. Kad je uključena, ova funkcija iskorištava negativni moment koji stvara motor prilikom usporavanja za ubrzavanje procesa punjenja baterije.

Baterija vozila Jeep® Compass e-Hybrid puni se i tijekom regenerativnog kočenja. Radi se o posebnoj tehnologiji koja iskorištava kinetičku energiju koja nastaje tijekom kočenja.

Jedna od najvažnijih značajki tehnologije e-hybrid novog modela Jeep® jest e-Boosting. Prisutnost elektromotora omogućuje dodatno povećanje snage i momenta do 15 kW (20 ks) i 55 Nm (što je jednako 135 Nm na ulazu mjenjača)*. Istovremeno, snaga elektromotora omogućuje optimizaciju točke rada motora s unutarnjim izgaranjem, čime se povećava njegova učinkovitost.

*Doseg rada ovisi o razini napunjenosti baterije.

TEHNOLOGIJA I SIGURNOST

10,1” Uconnect™ Infotainment sustav

Novi Jeep® Compass e-Hybrid donosi još bolji Uconnect™ Infotainment sustav u vozila Jeep®. S Ultra HD zaslonom od 10,1” pokreće ga procesor koji jamči 5x veću snagu računalne obrade u odnosu na ranije generacije, što jamči pristup komandama brzinom svjetlosti putem intuitivnijeg sučelja i brže reagiranje dodirnog sučelja. Osim toga, interaktivni preglednik može se prilagođavati zahvaljujući značajci prelaska prstom i mogućnosti povlačenja i ispuštanja aplikacija i sličica u mapu s knjižnim oznakama. Sadržaj je dostupan na zahtjev za model Longitude, a u osnovnoj je opremi za ostale modele.

Novi Jeep® Compass e-Hybrid ima novu glasovnu asistenciju Hey Jeep®. Odsad ćete moći razgovarati sa svojim automobilom, samo trebate izgovoriti „Hej, Jeep”. Vaš će vas automobil rado poslušati i prilagoditi postavke klima-uređaja, glazbu ili karte. Osim toga, putem novog sustava glasovnog prepoznavanja možete pregledavati TomTom™ karte. * Dostupno samo uz Radio Uconnect 10.1” Navi. Radio Uconnect 10.1” Navi u osnovnoj je opremi na modelima S i Upland te dostupan na zahtjev za model Longitude, i Limited.

Ažuriranje Infotainement sustava jednostavno je zahvaljujući sustavu bežičnog ažuriranja i mogućnosti 4G povezivanja. Tako sami možete ažurirati karte i sadržaj, bez odlaska kod lokalnog distributera.

Način za jednostavno punjenje uređaja bez upotrebe kabela. Novi Compass e-Hybrid ima ugrađenu značajku podloge za bežično punjenje. Samo stavite svoj pametni telefon na za to predviđeno mjesto i postupak punjenja automatski će započeti.

Pratite status automobila, performanse i podatke o vožnji putem nove, Full HD 10,25” digitalne ploče s instrumentima. Ima zaslon u boji s aktivnim područjem od 244 na 91 mm. Osim što se radi o tehnološki najnaprednijoj digitalnoj ploči s instrumentima i velikom koraku prema naprijed tvrtke Jeep® što se tiče unapređenja izgleda putničkog prostora, sadrži i brojne značajke koje vam omogućuju da konfigurirate, organizirate i personalizirate svoj sadržaj putem 12 različitih opcija.

Dok ste na putu i vozite se u svom novom vozilu Jeep® Compass e-Hybrid, ne morate zanemariti svoje obaveze, niti se odreći užitaka koje vam donosi slobodno vrijeme. Značajke Apple CarPlay™ i Android Auto™, koje su ugrađene u Infotainment sustav, jamče sigurno povezivanje čak i dok vozite.

Novi Jeep® Compass e-Hybrid ima prilagodljivi regulator brzine u osnovnoj opremi. Radi se o elektroničkom sustavu koji održava brzinu vožnje i vozilo drži na sigurnoj udaljenosti od vozila ispred. U slučaju kočenja ili usporavanja, sustav automatski prilagođava brzinu za održavanje sigurne udaljenosti.

Sustav za zadržavanje u prometnom traku zadržava vozilo na sredini prometnog traka. Ako se vozilo približi rubu prometnog traka, sustav djeluje na kolo upravljača i ispravlja položaj vozila.

Sustav kojim Jeep® doprinosi mobilnosti u budućnosti zove se Highway Assist System i radi se o novom automatiziranom sustavu vožnje razine 2 koji je po prvi put prisutan na nekom modelu vozila Jeep®. Sustav kombinira prilagodljivi regulator brzine i sustav za zadržavanje u prometnom traku kako bi vozilo držao na sigurnoj udaljenosti od vozila ispred, radi održavanja konstantne brzine i kako bi vozilo ostalo u svom prometnom traku na autocesti. Jeep® Compass prvi je automobil iz asortimana koji omogućuje autonomnu vožnju razine II.

Prednja kamera detektira prisutnost prometnih znakova i šalje izvještaje o ograničenju brzine na digitalnu instrumentalnu ploču.

Tehnologija za pružanje informacija o prometnim znakovima ugrađena je u Uconnect™ NAV Infotainment sustav te raspoznaje prometne znakove koji se prikazuju na TomTom™ kartama i prilagođava brzinu automobila propisanim ograničenjima.

Inteligentni sustav za pomoć pri regulaciji brzine osmišljen je da savršeno nadopunjava sustav za prepoznavanje prometnih znakova i sustav za pružanje informacija o prometnim znakovima i to tako što automatski djeluje na namještenu brzinu i prilagođava je propisanim ograničenjima.

Sustav je posebno osmišljen za detektiranje razine umora vozača te predlaže idealni trenutak za uzimanje stanke od vožnje. Na instrumentalnoj ploči nalazi se senzor koji skenira šarenicu oka vozača svakih sedam minuta i procjenjuje stupanj budnosti te, kad detektira da je vrijeme za uzimanje stanke, upozorava vozača putem zvučnog signala i prikazom simbola šalice kave na ploči s instrumentima.

Novi Jeep® Compass e-Hybrid može spriječiti ili umanjiti posljedice eventualnog sudara s drugim vozilima, preprekama ili pješacima. Ako vozač nije dovoljno odgovoran, prednji radari detektiraju prisutnost prepreka na putanji automobila i aktiviraju autonomni sustav kočenja kako bi se izbjegao udar ili umanjile posljedice sudara.

Nova tehnologija za pomoć pri vožnji koja olakšava parkiranje. Kamera s prikazom pod 360° projicira slike područja oko automobila iznad zaslona Infotainment sustava i tako vam omogućuje bolju kontrolu prilikom uparkiravanja i isparkiravanja.

Inovativni dizajn

Vrata prtljažnika s električnim upravljanjem i funkcijom Hands Free

Nova vrata prtljažnika s električnim upravljanjem i funkcijom Hands Free* omogućuju jednostavno otvaranje i zatvaranje prtljažnika. Senzori smješteni ispod stražnjeg odbojnika aktiviraju se pokretom noge i automatski otvaraju prtljažnik.

Prostranost

Ljudi, kućni ljubimci, osobne stvari: u novom modelu vozila Jeep® Compass e-Hybrid ima mjesta za svakog i za sve. Novi pretinci za odlaganje i različite mogućnosti konfiguriranja prtljažnika unutrašnjost čine iznimno prilagodljivom i lako podesivom za svaku vrstu putovanja.

Unutrašnjost

Dizajn unutrašnjosti novog modela Jeep® Compass e-Hybrid savršen je spoj prostranosti, udobnosti, elegancije i naprednih tehnologija.

Naplatci

Za novi Jeep® Compass e-Hybrid dostupni su brojni modeli aluminijskih naplataka, a kupci ih sami biraju ovisno o stilu vožnje i osobnosti.

Novi prostori za odlaganje

Uzmite sa sobom sve što vam treba, čak i za najduža putovanja. Novi model Jeep® Compass e-Hybrid ima brojne nove pretince za odlaganje. Ti se prostrani i lako pregledni pretinci nalaze iza mjenjača, na središnjoj konzoli i u naslonu za ruku. Njihova korisna zapremnina veća je od 7 l, a sve što vam treba vam je nadohvat ruke.

Prostran i prilagodljiv

Prtljažnik se može prilagođavati tako da u njega stane sve što vam je potrebno. Novi Jeep® Compass e-Hybrid ima 40/20/40 djeljiva i sklopiva stražnja sjedala koja prtljažnik čine još praktičnijim za upotrebu jer povećavaju njegovu zapremninu kad vam je to potrebno.
*U osnovnoj opremi za razinu opreme S

ZANIMA VAS NOVI JEEP® COMPASS E-HYBRID?

Kontaktirati ćemo vas u najbržem roku

UPOZNAJTE I OSTALE ČLANOVE JEEP OBITELJI

Jeep® Renegade

Jeep® Renegade 4Xe

Jeep® Compass 4Xe

Jeep® Compass E-Hybrid

Jeep® Compass

Jeep® Wrangler 4Xe