JEEP®WRANGLER 4XE

Sinonim za avanturu

TEHNOLOGIJA I SIGURNOST

Ostanite usmjereni na cestu

Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid u osnovnoj opremi dolazi s više od 65 značajki za aktivnu i pasivnu sigurnost. Ugrađeni sustavi donose značajke za bolje kretanje u prometu kao što su prilagodljivi regulator brzine i sustav upozorenja za udarac sprijeda + s automatskim kočenjem, Osim toga, tu su i sustavi za „off-road” avanture kao što je Selec Speed Control, sustav za regulaciju brzine vožnje u „off road” uvjetima koji vam omogućuje stabilnu vožnju čak i na grubim, blatnjavim terenima i strmim nagibima.

DODACI

Ikona stila

Novi Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid ostaje odan svom podrijetlu. Ikonski i posebno definirani oblici nadopunjeni su elegantnim detaljima iz svijeta 4xe kao što su plavi logotipovi ili vratašca otvora za električno punjenje sa strane te posebne linije kotača. Wrangler 4xe definicija je svestranosti s potpuno sklopivim vjetrobranskim staklom, različitim konfiguracijama krova i uklonjivim vratima za osiguranje iskustva vožnje na potpuno otvorenom.

MOTORI

Pogon za budućnost

Potpuno novi Wrangler 4xe Plug-in Hybrid s lakoćom svladava svakodnevne izazove s potpuno novim hibridnim pogonom na sva četiri kotača 4xe hybrid, ima kombiniranu snagu od 380 ks i ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,4 sekunde.

Novi 4xe Plug-in Hybrid Wrangler svakodnevne izazove s lakoćom svladava zahvaljujući kombiniranoj snagi od 380 ks i s ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 6,4 sekunde. Elektrifikacijom su performanse modela 4xe Plug-in Hybrid Wrangler povećane. Snažniji je, ima bolju sposobnost prolaska kroz vodu i ne prestaje biti iskonsko „off-road” vozilo zahvaljujući maksimalnom okretnom momentu pri niskom broju okretaja.

Kombinirana snaga: 280 kW (380 KS)
Prelazak do 53 km u potpuno električnom načinu rada*
*WLTP odobreno za gradski ciklus vožnje
Maksimalna je brzina u potpuno električnom načinu rada: 130 km/h

 

Motor novog modela Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid ističe se svojom svestranošću.

2,0-litreni benzinski motor s turbopunjačem AT8 snage 202 kW (272 ks)
Sprijeda ugrađen 2.0 turbo benzinski motor samostalno razvija snagu do 202 kW (272 ks). Maksimalni okretni moment doseže do 400 Nm.

E-Motor snage do 107 kW (145 ks)
Potpuno novi JeepWrangler 4xe Plug-in Hybrid ima visokoučinkovit električni pogon. Postavljen ispred mjenjača, ovaj motor isporučuje maksimalnu snagu do 107 kW (145 ks) uz maksimalni okretni moment od 245 Nm čak i pri niskim brojevima okretaja motora.

NAČIN VOŽNJE HYBRID
Način vožnje Hybrid omogućuje kombiniranu upotrebu oba motora.

POTPUNO ELEKTRIČNI NAČIN VOŽNJE
U električnom načinu vožnje emisije CO2 su nula, vozilo se kreće tiho, a dostupan je potpuno električni pogon na sva četiri kotača 4×4.

NAČIN VOŽNJE E-Save
Način vožnje E-Save omogućuje punjenje akumulatora tijekom vožnje, dok pogon osigurava isključivo motor s unutarnjim izgaranjem.

Novi Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid može prolaziti kroz vodu i na „off-road” stazama. Zahvaljujući zabrtvljenom i zaštićenom odjeljku za akumulator, možete računati na kapacitet prolaska kroz vodu do 762 mm.

Motori modela Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid dolaze u kombinaciji s automatskim mjenjačem TorqueFlite s 8 brzina, što pomaže pri optimizaciji performansi u vožnji. Mjenjač se jednostavno upotrebljava, ima visok odaziv i omogućuje glađu vožnju, pa je idealan za sve vrste terena.

EASYWALLBOX
Novi easyWallbox, dostupna u dodatnoj opremi, pametan je uređaj koji skraćuje vrijeme punjenja na manje od 3 sata. easyWallbox može detektirati apsorpciju energije u vašem domu i prilagoditi snagu punjenja te tako spriječiti nestanke struje. Pohranjuje i vašu povijest punjenja, predviđajući pritom uobičajena razdoblja velike potrošnje kako bi optimizirao punjenje.

PUNJENJE KOD KUĆE I PO PUTU
Punjenje novog vozila 4xe Plug-in Hybrid Wrangler iznenađujuće je jednostavno. Osim putem novog sustava easyWallbox, svoj automobil možete puniti na daljinu kod kuće putem povezanog sustava Wallbox iz aplikacije My Uconnect™. Osim toga, svoj novi hibridni Wrangler možete puniti po putu uz kabel Mode 3, dostupan u dodatnoj opremi, koji se može upotrebljavati na većini javnih stanica za punjenje.

PUNJENJE U VOŽNJI
Novi Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid može se puniti i tijekom vožnje. Zahvaljujući funkciji e-Coasting može pretvarati kinetičku energiju koja se oslobađa prilikom kočenja, usporavanja i spore vožnje u iskoristivu energiju.

KARAKTERISTIKE

Novi Wrangler 4XE Rubicon

Novi Jeep Wrangler Rubicon, sada dostupan u inačici 4xe Plug-In Hybrid, zadržao je dvije temeljne značajke koje su proslavile model: eleganciju i visoke performanse. Model se u osnovnoj opremi isporučuje s novom naljepnicom 4xe na poklopcu motora, 32″ Mud Terrain kotačima (za blato), prednjom kamerom TrailCam i sustavom blokade diferencijala Tru-Lok®, što je prava oprema za iskonsku avanturu.

Novi Jeep Wrangler 4xe Rubicon izgleda još upečatljivije i upadljivije zahvaljujući naljepnici na poklopcu motora koja jasno pokazuje kako model iz svijeta Plug-In Hybrid vozila može biti ekskluzivan.

Nove avanture za upravljačem modela Rubicon dolaze uz potporu napredne tehnologije koja vam omogućuje kretanje po „off-road” stazama na sigurniji način. Djelovanjem na preklopni prekidač na instrumentnoj ploči sustav Tru-Lok® blokira prednji i stražnji diferencijal i ravnomjerno raspodjeljuje energije između kotača, uz pravu dozu trakcije pri vožnji, čak i pri malenim brzinama na „off-road” terenu.

Rubicon Wrangler 4xe opremljen je novom prednjom kamerom TrailCam. Na dodirnom zaslonu Uconnect™ Infotainment sustava prikazuju se slike ceste po kojoj vozite u visokoj rezoluciji. Ovo je savršen alat za pomoć na „off-road” cestama. Osim toga, kamera TrailCam ima ugrađen sustav samostalnog čišćenja.

Jeep Wrangler Rubicon 4xe Plug-in Hybrid u osnovnoj opremi dolazi s 32” Mud Terrain gumama koje jamče veću trakciju čak i na „off-road” stazama.

Novi Wrangler 4XE Sahara

Model Sahara u osnovnoj opremi dolazi s četvrtom generacijom 8,4’’ Uconnect™ NAV Infotainment sustava, sustavom ozvučenja Alpine® s 9 zvučnika i 18” dvobojnim aluminijskim naplatcima.

Jedinstven Jeep potpis 4xe Plug-in Hybrid mobilnosti jasno je vidljiv na inačici Sahara. Logotip Jeep i oznaka Jeep Wrangler Unlimited, smješteni bočno, nose plava obilježja iz svijeta 4xe.

U osnovnoj opremi na modelu Sahara, sustav ozvučenja Alpine® snage 552 W dolazi s 12-kanalnim pojačalom i devet zvučnika, uključujući stražnji subwoofer otporan na sve vremenske uvjete koji jamči postojanu kvalitetu zvuka čak i pri avanturama na otvorenom.

Novi 4xe Wrangler Sahara predstavlja četvrtu generaciju Uconnect™ NAV Infotainment sustava s 8,4“ dodirnim zaslonom i ugrađenim funkcijama Apple CarPlay® i Android Auto™. Isto tako, omogućuje brzo i jednostavno upravljanje svim posebnim uslugama iz svijeta Plug-in Hybrid.

Sama srž novog modela Wrangler 4xe Sahara jasno je vidljiva kroz jedinstven dizajn novih 18” dvobojnih aluminijskih naplataka. Nov i elegantan detalj za Wrangler posebno namijenjen gradskoj vožnji.

KRETANJE I BRZINA

Spreman za avanture

Novi Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid ima više od 65 sustava za aktivnu i pasivnu sigurnost koji pružaju podršku pri svakodnevnim cestovnim vožnjama i u „off-road” avanturama.

Kombinacijom sustava za pomoć pri kretanju na uzbrdici i sustava za pomoć pri kretanju nizbrdo dobiven je Selec-Speed Control. Radi se o sigurnosnom sustavu koji vozaču omogućuje održavanje konstantne brzine pri usponu ili spuštanju nizbrdo, na stjenovitim i grubim terenima te brojnim drugim vrstama „off-road” staza na kojima se vozi malom brzinom. Putem te značajke ESC može regulirati okretni moment motora i tlak u kočnicama, dok istovremeno održava unaprijed postavljenu brzinu pri „off-road” vožnji.
Novi Wrangler 4xe Plug-in Hybrid opremljen je prilagodljivim regulatorom s ugrađenom značajkom potpunog zaustavljanja. Sustav vam omogućuje namještanje brzine vožnje i istovremeno održavanje sigurne udaljenosti od vozila ispred. Osim toga, funkcija potpunog zaustavljanja samostalno zaustavlja vozilo u slučaju otkrivanja neizbježne i neposredne opasnosti.

SIGURNOST

Sustavi za aktivnu sigurnost

Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid može zasebno nadzirati brzinu ili udaljenost drugih vozila oko vas, čak i u opasnim uvjetima, zahvaljujući raznim senzorima i sigurnosnim sustavima.

Sa senzorima na stražnjem odbojniku novi Wrangler 4xe može otkriti prepreke i izbjeći potencijalne opasnosti prilikom manevriranja za parkiranje emitiranjem zvučnog upozorenja. Osim toga, kamera za vožnju unatrag ParkView® ima prilagodljivu dinamičku rešetku koja se prikazuje na dodirnom zaslonu Uconnect™ NAV Infotainment sustava pa možete vidjeti vozila i objekte koji vam ometaju prolazak.

U vozilu Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid možete nadzirati određeni perimetar oko vozila, mrtve kutove i jednostavno parkirati na mjestima na kojima je to drugim vozilima teže zahvaljujući sustavu za nadzor mrtvog kuta i sustavu za otkrivanje vozila pod pravim kutom pri kretanju unatrag. Prvi sustav upozorava vozača kad drugo vozilo uđe u mrtvi kut putem svjetlosnog i zvučnog upozorenja, dok drugi detektira vozila i objekte prilikom manevara za parkiranje i upozorava vozača putem kontrolne lampice u bočnim retrovizorima.

Novi Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid detektira velike objekte ili vozila koja vam se približavaju putem radara i videosenzor i potom upozorava vozača putem zvučnih i vizualnih upozorenja ili, ako je potrebno, automatski koči.

FUNKCIJE I DETALJI

Tehnologija 4XE na dohvat vašim prstima

Nova tehnologija u vozilu Wrangler 4xe Plug-in Hybrid donosi potpuno nove značajke 4xe kao što su Uconnect™ Infotainment Hybrid stranice, nove parametre vožnje na TFT ploči s instrumentima i posebne usluge Uconnect™ Services.

Novi sustav Full LED svjetala vozila Wrangler 4xe Plug-in Hybrid detektira vozila koja vam dolaze u susret i prilagođava svjetlosni snop kako ne bi došlo do zasljepljivanja.

Jedinstven sustav E-Coasting omogućuje novom vozilu Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid promjene tijekom vožnje. Kad je aktivirana, ova tehnologija može optimizirati energiju koja se proizvodi tijekom kočenja, usporavanja i spore vožnje i automatski napuniti akumulator.

Instrumentna ploča vozila Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid ima novi 7” TFT zaslon koji je prilagodljiv s više od 100 različitih načina za jednostavno i intuitivno čitanje informacija o brzini, preostalom dosegu, tlaku u gumama i još puno toga.

Infotainment sustav posebno je dizajniran za glatki rad s uslugama Uconnect™ Services koje vam omogućuju da razgovarate s vozilom na daljinu putem svog pametnog telefona ili pametnog sata rabeći aplikaciju My Uconnect™. *Neke od dolje navedenih usluga trenutno su dostupne samo za određena tržišta i nisu dostupne u Hrvatskoj.

My eCharge
My eCharge paket je usluga posebno dizajniranih da olakšaju svaki aspekt punjenja akumulatora. Značajka My easy charge pomaže vam da pronađete najbližu stanicu za punjenje, prikazuje specifikacije priključka, radno vrijeme i dostupnost. Možete i pristupiti plaćanjima za troškove napravljene na javnim stanicama i pratiti povijest punjenja putem aplikacije My Uconnect ™. A možete i odabrati značajke „My easyWallbox” i „My connected Wallbox” koje vam omogućuju komuniciranje s osobnim Wallboxom putem aplikacije My Uconnect™ i tako upravljati punjenjem i regulirati snagu na daljinu.

My Remote
Zahvaljujući aplikaciji My Uconnect™ s novim vozilom Wrangler 4xe Plug-in Hybrid sada možete razgovarati na daljinu. Značajka „Lokator stanica za punjenje” pomoći će vam da na karti vidite najbliže javne stanice za punjenje. Na daljinu možete i primati upozorenja za vožnju za unaprijed postavljene parametre, prikazati lokaciju svog vozila Jeep i ostvariti interakciju sa svojim automobilom od kuće putem glasovnih pomoćnika.

My Assistant
Uz paket usluga My Assistant pomoć vam je dostupna non-stop. Putem mobilne aplikacije My Uconnect™ možete nazvati pozivni centar za pomoć na cesti ili se obratiti korisničkoj podršci. Osim toga, novi 4xe Plug-in Hybrid Wrangler može nazvati međunarodni broj hitnih službi**.
U slučaju kvara sustav automatski daje informacije o položaju vozila i VIN broj. A zahvaljujući izvještajima o stanju vozila možete provjeriti status novog vozila Wrangler 4xe Plug-in Hybrid.
**Hitni pozivi nisu mogući putem dodirnog zaslona vozila ili aplikacije My Uconnect™.

My Car
My Car pruža informacije u stvarnom vremenu o vašem vozilu Wrangler 4xe Plug-in Hybrid u mobilnoj aplikaciji My Uconnect™ ili na web-portalu. Tako možete ostati informirani, primati obavijesti, pregledavati vrijednost tlaka u gumama, provjeriti kilometražu te razinu napunjenosti goriva ili akumulatora.

My Alert
Uz My Alert svoj Wrangler 4xe Plug-in Hybrid sada možete kontrolirati i na daljinu. Mobilna aplikacija My Uconnect ™ može slati instant obavijesti ako se posumnja u pokušaj krađe vozila. U slučaju krađe vozila možete razgovarati izravno s operaterom nadležne službe. Nakon potvrđivanja krađe i prijave policiji, aktivira se praćenje vozila i sustav emitira točnu lokaciju automobila.

Android Auto™
Novi Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid sadrži značajke Android Auto™ ugrađene u Uconnect™ Infotainment sustav. Omogućuje jednostavan i siguran pristup vašim omiljenim aplikacijama kao što su Google Maps i YouTube Music putem dodirnog zaslona ili komandi na kolu upravljača.
Android, Google Play i drugi zaštitni znakovi registrirani su zaštitni znakovi tvrtke Google Inc.

Apple CarPlay™
Uz novi Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid možete ostati povezani sa svojim pametnim telefonom bez skretanja pozornosti s vožnje. Uconnect™ Infotainment sustav sadrži nove bežične značajke kao što je Apple CarPlay®. Ta značajka korisnicima uređaja iPhone omogućuje pristup aplikacijama Apple Maps, Messages, Phone i Apple Music putem glasovnog upravljanja Siri.
CarPlay, iPhone i Siri zaštitni su znakovi tvrtke Apple.

SIGURNOST

Preglednost iznad svega

Manevriranje je lakše zahvaljujući prednjim i stražnjim kamerama na novom vozilu Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid. Ta tehnologija olakšava vožnju čak i u mrtvim kutovima s preprekama, što omogućuje brže i jednostavnije manevriranje.

Neophodna tehnologija koja i najsloženije manevre čini jednostavnima. Kamera za vožnju unatrag Parkview® ima prilagodljivu dinamičku rešetku koja se prikazuje na dodirnom zaslonu Uconnect™ NAV Infotainment sustava.

Kamera u visokoj rezoluciji prikazuje ceste kojima vozite na 8,4″ zaslonu Uconnect™ sustava. S mogućnošću samostalnog čišćenja prednja kamera TrailCam omogućuje jasan prikaz gradskih cesta i „off-road” putova.

Novi Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid poboljšava kvalitetu zvuka uz sustav ozvučenja Alpine® Premium. Ovaj sustav ozvučenja, opremljen s 12-kanalnim pojačalom od 552 W, devet zvučnika i stražnjim subwooferom, pruža izvanrednu kvalitetu zvuka.

Jeep® Wrangler 4XE: Dodaci

OSNOVA SVIJETA 4XE

Narav vozila Jeep Wrangler se ne mijenja, već se razvija i postaje dio svijeta 4xe s jedinstvenim i nepogrešivim stilskim detaljima.

VRATAŠCA ZA PUNJENJE

Vratašca za električno punjenje s lijeve strane na vozilu ističe se na novom modelu Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid.

LOGOTIP 4XE

Novi Wrangler 4xe Plug-in Hybrid ima uobičajenu završnu obradu karakterističnu za svijet 4xe, hibridna vozila s pogonom na sva četiri kotača iz svijeta Jeep. Svaki detalj je na svom mjestu kako bi istaknuo njegove ikonske oblike: Posebna oznaka 4xe ima elegantne završne detalje u ikonskoj plavoj boji.

OZNAKA TRAIL RATED®

Novi Wrangler 4xe Plug-in Hybrid ima uobičajenu završnu obradu karakterističnu za svijet 4xe, hibridna vozila s pogonom na sva četiri kotača iz svijeta Jeep. Svaki detalj je na svom mjestu kako bi istaknuo njegove ikonske oblike: Posebna oznaka 4xe ima elegantne završne detalje u ikonskoj plavoj boji.

NALJEPNICA RUBICON

Robustan i odlučan, novi Rubicon 4xe Plug-in Hybrid Wrangler odmah je prepoznatljiv zahvaljujući jedinstvenim plavim konturama nove naljepnice Rubicon.

LOGOTIP JEEP WRANGLER UNLIMITED

Logotip Jeep Wrangler Unlimited također ima upečatljiv plavi profil karakterističan za svijet 4xe. Novi izgled, novi ciljevi, nove emocije

KUKA ZA VUČU RUBICON

Rubicon ima novu plavu stražnju kuku za vuču*, upečatljivu značajku iz svijeta 4xe.

SKLOPIVO VJETROBRANSKO STAKLO

Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid zadržava sve ikonske značajke modela Wrangler, primjerice jednostavno i potpuno sklopivo vjetrobransko staklo. U odnosu na prethodne modele, sad se još lakše spušta i ima manje vijaka.

NOVI DIZAJN KOTAČA

Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid ima posebne kotače koji se spremno prilagođavaju svim izazovima po gradskim cestama i neistraženim stazama. Model Rubicon u osnovnoj opremi dolazi s „off-road” gumama od 32’’ i kotačima od 17’’, dok model Sahara ima dvobojne kotače od lake legure od 18’’ sa sivom Tech Gray završnom obradom za elegantniji i profinjeniji izgled.

NEUKROTIV DUH MODELA WRANGLER

Unutrašnjost modela Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid ističe se svojim kapacitetom opterećenja, udobnošću i velikom brojem dostupnih opcija presvlaka za jednostavno prilagođavanje različitim potrebama.

PROFINJENOST I ELEGANCIJA

Sjedala vozila Wrangler 4xe Plug-in Hybrid Sahara posebno su dizajnirana za osiguranje udobnosti pri svakodnevnim avanturama. Elegancija je vidljiva u svim detaljima, imaju lumbalne oslonce i presvučena su crnom tkaninom. Ergonomski prilagođena sjedala Heritage Tan modelu Sahara pružaju elegantan i profinjen izgled, idealan za gradsku džunglu. Nova sjedala vozila Wrangler 4xe Sahara presvučena kožom imaju proštepe u kontrastnoj boji, a ističu se svojom postojanošću.

UPADLJIVA I ELEGANTNA

Koža Dark Saddle, dodatno ukrašena vidljivim proštepima u boji, čine model Wrangler 4xe Plug-in Hybrid upadljivim i jedinstvenim.

UNUTRAŠNJE RUČKE

Posebno dizajnirana za vožnju bez vrata, ručka na ploči s instrumentima i ručke za držanje na stupovima jedne su od ključnih značajki modela Wrangler koje najbolje pokazuju „off-road” stav vozila.

PRETINAC ZA ODLAGANJE SA ZAKLJUČAVANJEM

U vozilu Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid sitne dragocjene predmete možete pohraniti u pretinac za odlaganje ispred suvozača i pretince u središnjoj konzoli sa zaključavanjem – zaštićeno mjesto čak i pri vožnji na otvorenom.

OTVOREN PROSTOR

Novi Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid posebno je dizajniran kako bi vam omogućio doživljaj otvorenog prostora. Možete birati između tvrdog krova Freedom Top® s uklonjivim panelima i mekog krova Sunrider® bez šarki za uživanje u zapanjujućim prizorima.

KAPACITET OPTEREĆENJA

Robustan, svestran i s velikim kapacitetom opterećenja od 533 litara u konfiguraciji s 5 sjedala. Novi 4xe Plug-in Hybrid Wrangler prilagođava se vašem stilu života i vjerno vas prati u gradskim i „off-road” avanturama.

KAPACITET OPTEREĆENJA

Unutrašnjost novog Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrida potpuno se može prati s odvodnim čepovima kako bi se omogućilo istjecanje vode.

ZANIMA VAS NOVI JEEP® WRANGLER 4XE?

Kontaktirati ćemo vas u najbržem roku

UPOZNAJTE I OSTALE ČLANOVE JEEP OBITELJI

Jeep® Renegade

Jeep® Renegade 4Xe

Jeep® Compass 4Xe

Jeep® Compass E-Hybrid

Jeep® Compass

Jeep® Wrangler 4Xe