JEEP® RENEGADE

Izgled koji će dugo trajati

DIZAJN I KOMFOR

Stvoren da plijeni poglede

Jeep® Renegade ide kamo ostala SUV vozila ne mogu. Nova vanjština plijeni poglede, poboljšani program benzinskih i prerađenih dizelskih motora oduševljava maštu, a nove, napredne sigurnosne značajke, dio osnovne opreme svih oprema, pružaju potpunu sigurnost u vožnji. Jeep Renegade, potpuno obnovljen, od pogonskog sklopa do LED osvjetljenja, moderno izgleda u gradu i na planinskim putovima. Osim dovoljno prostora za pet putnika i prtljagu, Jeep® Renegade opremljen je i brojnim domišljatim pretincima za odlaganje kao pomoć pri potpunom doživljaju avanture.

MOTORI

Novi motori za nove vrste snage

Jeep® Renegade opremljene je potpuno novi programom benzinskih i prerađenih dizel motora, a učinkovitiji pogonski sklop omogućuje veću snagu i odaziv.

1.0 GSE TURBO T3 120 ks MTX
Ovaj 3-cilindarski motor s ručnim mjenjačem sa šest brzina osigurava maksimalnu brzinu od 185 km/h (115 mph) i ubrzanje od 0 do 100 km/h (62 mph) za 11,2 sekundi uz maksimalni okretni moment od 190 Nm pri 1750 o/min.

1.3 GSE TURBO T4 150 ks DDCT
Ovaj 4-cilindarski motor s mjenjačem DDCT osigurava maksimalnu brzinu od 196 km/h (122 mph) i ubrzanje od 0 do 100 km/h (62 mph) za 9,4 sekundi uz maksimalni okretni moment od 270 Nm pri 1850 o/min.

1.6 MultiJet 120 ks MTX
Ovaj 4-cilindarski motor s ručnim mjenjačem sa šest brzina osigurava maksimalnu brzinu od 177 km/h (110 mph) i ubrzanje od 0 do 100 km/h (62 mph) za 10,2 sekundi uz maksimalni okretni moment od 320 Nm pri 1750 o/min.

1.6 MultiJet 120 ks DDCT
Ovaj 4-cilindarski motor s mjenjačem DDCT osigurava maksimalnu brzinu od 177 km/h (110 mph) i ubrzanje od 0 do 100 km/h (62 mph) za 10,2 sekundi uz maksimalni okretni moment od 320 Nm pri 1750 o/min.

2.0 MultiJet 140 ks ATX LOW
Ovaj 4-cilindarski motor s mjenjačem AT9 osigurava maksimalnu brzinu od 182 km/h (113 mph) i ubrzanje od 0 do 100 km(h (62 mph) za 10,2 sekundi uz maksimalni okretni moment od 350 Nm pri 1750 o/min.

2.0 MultiJet 140 ks MTX
Ovaj 4-cilindarski motor s ručnim mjenjačem sa šest brzina osigurava maksimalnu brzinu od 182 km/h (113 mph) i ubrzanje od 0 do 100 km/h (62 mph) za 9,5 sekundi uz maksimalni okretni moment od 350 Nm pri 1750 o/min.

2.0 MultiJet 170 ks ATX LOW
Ovaj 4-cilindarski motor s mjenjačem AT9 osigurava maksimalnu brzinu od 196 km/h (122 mph) i ubrzanje od 0 do 100 km(h (62 mph) za 8,9 sekundi uz maksimalni okretni moment od 350 Nm pri 1750 o/min.

TEHNOLOGIJA I SIGURNOST

Uvijek u doticaju

Kamo god da vas avantura odvede, uživat ćete a 60 naprednih sigurnosnih i zaštitnih značajki u vozilu. One uključuju napredni sustav upozorenja na izbjegavanje izbjegavanje frontalnog sudara, napredni sustav upozorenja na izlaz iz prometnog traka LaneSense®, prilagodljivi regulator brzine, automatski sustav pomoći pri parkiranju Park Sense®, nadzor mrtvog kuta, upozorenje na bočni promet otraga te novi sustav prepoznavanja prometnih znakova i pametni ograničivač brzine.

Svakoj je avanturi potrebna prava zvučna pozadina i upravo zato ne vozilo Jeep® Renegade opremljen autoradijem UCONNECT™ 8.4’’ NAV DAB RADIO. Uživajte u vrhunskoj kvaliteti zvuka preko bilo kojeg uređaja koji odaberete s opcijama kompatibilnosti koje uključuju iPodove, uređaje za reprodukciju MP3, USB uređaje i digitalna radija.

UCONNECT™ 8.4’’ uključuje i 3D sustav za navigaciju i TomTom Live Traffic tako da stalno možete dobivati najnovije informacije o vremenu, stanju u prometu i prometnim kamerama. Udobno se opustite izravno upravljajući klima uređajem preko zaslona autoradija ili uz glasovno upravljanje unutarnje temperature.

Budući da je tehnologija u njegovoj srži, ne iznenađuje da je sustav infotainement opremljen potpuno uklopljenim zaslonom u boji od 5” s komandama na kolu upravljača. A kako se pomoćni i USB priključci mogu spojiti na iPod, uređaje za reprodukciju MP3 i USB uređaje, omogućuje vam i slušanje digitalnog radija sa zvukom visoke kvalitete, bez pucketanja. Opremljen je i Bluetooth® sučeljem (način rada slobodne ruke) koje omogućuje upućivanje i primanje poziva te preslušavanje i slanje tekstnih poruka, a da ruke ne morate odavati od upravljača.

Dodirni zaslon Uconnect™ i kamera za vožnju unatrag Parkview™, dostupne kao dodatna oprema kompleta za parkiranje koja vam daje prikaz područja iza vozila u boji, omogućuju vam da uvijek znate što je oko vas.

Aplikacija omogućuje korisnicima pametnog telefona da pristupaju zemljovidima, porukama, telefonu i glazbi putem dodirnog zaslona Uconnect™.

Na najbolji način uživajte u svakom putovanju uz prilagodljivi digitalni sklop s instrumentima od 7″ koji vam omogućuje oblikovanje osobnih postavki i grafičkih prikaza. Zaslon u boji uključuje detaljan sustav za navigaciju (ako je opremljen), prikazuje informacije o medijima kao što su naslov pjesme, ime izvođača i naziv postaje, prikazuje stanje prijenosa u stvarnom vremenu, statističke podatke izvan ceste i puno više toga.

Produbite svoj doživljaj vožnje uz Jeep® Skills. Dio je značajke Uconnect™ LIVE i mjeri vožnju prema parametrima putovanja dajući vam analizu nakon putovanja. Unesite izazove, ispitajte se istražujući trase koje vam predlaže Jeep® i ostvarite nove ciljeve prije no što podijelite svoje rute i ostvarenja sa zajednicom Jeep®.

Neka zvuk doživljaja vožnje bude najbolji uz dostupan vrhunski zvučni sustav BeatsAudio™. Stručno je namješten da bi stvarao nevjerojatno jasan, hi-fi zvuk s devet zvučnika – dva visokotonska zvučnika od 3,5″ postavljen na ploču s instrumentima, dva visokotonska zvučnika od 1″ u stražnjim vratima, četiri zvučnika na prednjim/stražnjim vratima veličine 6×9″ koje napaja pojačalo s osam kanala od 560 W koje proizvodi zvuk studijske kvalitete.

SIGURNOST

Više od 60 dostupnih sigurnosnih i zaštitnih značajki

Novi Jeep® Renegade opremljen je prednjim i stražnjim bočnim zračnim jastucima zavjesama cijelom duljinom, zračnim jastukom za zaštitu koljena na strani vozača, bočnim zračnim jastucima u sjedalima za putnike na prednjim sjedalima i naprednim višestupanjskim zračnim jastucima za vozača i putnika na prednjem sjedalu.

Potpuno nova značajka koja upotrebljava prednju kameru za prepoznavanje ograničenja brzine i pripadajućih prometnih znakova na koje upozorava vozača. Za ovu značajku nisu potrebni zemljovidi ili podrška za GPS. U cijelom programu Renegade, uz sustav TSR dostupan u osnovnoj opremi, sigurnost postaje bolja.
Ovaj inovativni sustav ograničava brzinu vozila Renegade na vrijednost koju preporučuje sustav prepoznavanja prometnih znakova (TSR) koja se jednostavno prihvaća preko komandi na kolu upravljača. Prema potrebi može se isključiti čime postaje uobičajeni ograničivač brzine. Sustav se uvijek može poništiti jačim pritiskom na papučicu gasa. U cijelom programu Renegade, uz sustave TSR i ISA dostupne u osnovnoj opremi, omogućena je vrhunska sigurnost.

Prepoznavanje ograničenja brzine oslanja se na informacije koje daje prednja kamera. Trenutačno nisu potrebni zemljovidi ili podrška za GPS.

Položaj vozila unutar traka naziru kamere i kada se vozilo nehotično približi granicama traka sustav daje vizualno i zvučno upozorenje. Osim toga, a u slučaju izlaza iz traka, pomoć za zadržavanje traka proaktivno djeluje na elektroničko upravljanje da bi se vozaču omogućilo poduzimanje korektivnih radnji i vraćanje u trak.

Stalnim praćenjem razmaka između vašeg vozila i ostalih vozila sustav nadzora mrtvog kuta pomaže održati pravilan sigurnosni razmak. Kada se otkrije bočni ili stražnji mrtvi kut, vozač se p tome obavještava put svjetlećih ikona na retrovizorima ili zvukom.

Vozilo Renegade može biti opremljeno i prilagodljivim regulatorom brzine (ACC) koji značajno povećava udobnost regulacije brzine posebice u slučajevima vrlo gustog prometa. Sustav upotrebljava senzor radara postavljenog na prednji dio vozila za otkrivanje prepreka na trasi i automatski prilagođava sigurnosni razmak.

Ovaj inovativni sustav pomoću radara i senzora video sustava otkriva približava li se novi Jeep® Renegade prebrzo drugom vozilu ili velikoj prepreci na svojoj trasi te upozorava ili pomaže u izbjegavanju nesreće slanjem zvučnih i vizualnih upozorenja ili čak i djelovanjem na kočnice.

Lako uđite i izađite iz parkirnog mjesta pomoću dostupne kamere za vožnju unatrag ParkView®. Sustav ParkView omogućuje širokokutni prikaz iza vozila Renegade uz dinamički rešetkasti prikaz na dodirnom zaslonu Uconnect™ kao pomoć pri poravnavanju. Zvučna upozorenja ili ona na zaslonu daju se kada se otkrije sakrivena prepreka iza vozila dajući tako vozaču dovoljno vremena za reakciju.

Dostupan sustav pomoći pri parkiranju ParkSense® upotrebljava sonar da bi otkrio nepomične predmete iza vozila. Zvučnim i vizualnim signalima upozorava vozača kada se približi prepreci omogućujući vozaču da prilagodi postupak parkiranja. Upozorenje na bočni promet otraga vozača upozorava na promet iza vozila Renegade svaki put kada je vozilo u brzini za vožnju unatrag. Sustav upravlja kolom upravljača, a vozač treba upravljati brzinom, kočnicom i položajem gasa.

Vjeran legendarnom stilu Jeepa ne zaobilazeći nove trendove u dizajnu

UŽITAK VOŽNJE NA OTVORENOM

Uživajte na otvorenom birajući dostupan krov My Roof uz svoj Jeep® Renegade. Ova posebna vrsta krova samo za ovaj segment vozila opremljena je krovnim otvorima koji se lako skidaju i omogućuju pogled prema nebu koko oduzima dah.

LED EFEKT

Istaknite se i u marku uz LED farove verzija Limited i Trailhawk, svjetlima za maglu, stražnjim i stop svjetlima. Ona donose 50 % jasnije svjetlo za bolju vidljivost uz 30 % veću učinkovitost dajući vozaču više vremena za primjećivanje bilo kakve opasnosti.

VIŠE OD DIZAJNA

Kada se avantura ukaže, automobil mora biti spreman. Upravo se zato u unutrašnjosti novog vozila Jeep® Renegade nalaze domišljata rješenja za odlaganje, materijali visoke kvalitete i nova, pažljivo obrađena, središnja konzola.

PROSTRANOST PO MJERI PUTOVANJA

Njegova prostranost i najveća širina u klasi znače da kamo god da idete, možete ponijeti sve što vam treba. I dok Renegade prihvaća svoje naslijeđe, pun je najmodernijih tehnoloških značajki kao što su USB priključci u drugom redu da biste što više uživali u svakom putovanju.

ERGONOMSKA RASKOŠ

U unutrašnjosti vozila Jeep® Renegade prikazana je vrhunska izrada uz inovativne materijale. Tu su istaknute karakteristike proizašle iz ekstremnih sportova do ergonomski oblikovanih sjedala koja avanturi dodaju udobnost.

UDOBNOST I PRAKTIČNOST

Unutrašnjost novog vozila Jeep® Renagade, nadahnuta legendarnim nasljedstvom vozila Jeep®, kombinacija je materijala visoke kvalitete i funkcionalnih značajki. Meke dodirne ploče susreću se s odvažnim funkcijskim elementima kao što su držači za putnike.

SNAŽAN IZVANA; PAMETAN IZNUTRA

Urbane avanture traže moderna rješenja za odlaganje. Zato se na vozilu Jeep® Renegade nalaze značajke koje onemogućuju pomicanje predmeta kao što je utor za pametni telefon na središnjoj konzoli i mrežica na konzoli, savršena za odlaganje mini iPada.

ZANIMA VAS JEEP® RENEGADE?

Kontaktirati ćemo vas u najbržem roku

UPOZNAJTE I OSTALE ČLANOVE JEEP OBITELJI

Jeep® Renegade

Jeep® Renegade 4Xe

Jeep® Compass 4Xe

Jeep® Compass E-Hybrid

Jeep® Compass

Jeep® Wrangler 4Xe